Efter en trög säsongsinledning med ett stort antal missade målchaner så har Åmåls kamraterna äntligen kommit igång och börjat vinna. Man vräker in mål och under lördagen åker man till Göteborg för bortamatch mot Tölö med nästintill full trupp.

  • Match: Tölö – IFK Åmål
  • Serie: Division 3 nordvästra Götaland
  • Spel: IFK Åmål
  • Odds: 2.00 @ bet365
  • Insats 6/10 units
  • Spelstopp: 14.00

Åmål har imponerat stort i deras senaste matcher och är nu uppe i 4 raka vinster. Det har dock varit mot de sämre lagen i serien, men när man visar upp fyra raka med resultaten 0-4, 5-2, 0-5 och senast 5-1 i derbyt mot Mellerud, så visar det på styrka. Innan serien började så var man ett tippat topplag och nu har man också börjat prestera som ett. Framåt har de ett par riktigt vassa lirare. Egna produkten Simon Schullström är en normalt offensiv målfarlig mittfältare. En ung kille som redan förra året var en viktig spelare för Åmål och har tagit stora kliv under säsongen. De har också en kille vid namn Valon Gashi som varit och provtränat med flertalet klubbar från högre divisioner, men tillslut så hamnade han i Åmål. Jag har själv inte sett honom spela, men enligt en kontakt ska han vara för bra för division 3. Den bästa av dom alla har jag sparat till sist, David Johannesson. En lirare som i unga dagar hade stor potential och hade Svennis ögon på sig. Han fick åka iväg och provträna med Notts County och har dessutom prövat hos högre klubbar i Sverige. Fast han har fortfarande för mycket Åmål i hjärtat. Johannesson har iår stänkt in hela 10 baljor och leder skytteligan överlägset. Under hans fyra tidigare säsonger i  Åmål har han gjort hela 94 mål + 24 assist under totalt 74 stycken seriematcher i div 3/4. Skapligt poängsnitt ändå. Blir förvånad om han inte chansen högre upp nångång. Han är ruskigt snabb. Och just nu i ruksig form.

Åmål kommer med nästintill fullt lag och saknar endast backen Daniel Gustafsson och ska bara fortsätta sin härliga trend med segrar. Har inte hittat något om skador i Tölös lag, men jag känner ingen oro ifall Tölö ställer upp med fullt lag, jag hade spelat Åmål ändå. Om de saknar spelare så är det bara att tacka och ta emot för oddset. Bet365 har 2 gånger pengarna, medans de flesta andra ligger snäppet under. Häng på, matchstart 14.00 på lördagen.

Lycka till!

/Heden