Vi är framme vid kvartsfinaler av junior-VM och först ut är Tjeckien – USA. Ett av dessa lag har imponerat på mig och jag tror det kan bli en överkörning här.

  • Match: Tjeckien – USA
  • Spel: USA -2
  • Odds: 1,77 @ expekt
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 10:00

Tjeckien sig vidare till kvartsfinal som tvåa i sin grupp, åtta inspelade poäng och man fick faktiskt bara stryk mot just Sverige. Men vi ska ha klart för oss att den gruppen var bra mycket enklare än den grupp som USA befann sig i, dessutom har jag inte alls varit särskilt imponerad av Tjeckien det jag sett. Ett blekt Finland slog man med 3-1, ett uruselt Lettland slog man med ”bara” 4-2 och slutligen tog man en övertidsseger mot Schweiz med 4-3. Jag tycker tjeckerna sett lite tröga ut på skridskorna och jag tror man kommer få väldiga problem med den fart som USA har i laget.

USA spelade som sagt i en bra mycket tuffare grupp än tjeckerna där man till slut hamnade på en tredjeplats bakom favoriterna Kanada och Ryssland. Man inledde starkt med att trycka till Tyskland ordentligt med 8-0 för att sedan få stryk mot både Ryssland och Kanada med knappa 2-1. Sedan i sista matchen när man väl hade kniven mot strupen var det aldrig några problem mot Slovakien där man vann med hela 9-3. Jag gillar USA och jag gillar den farten som laget spelat med, kommer man in med samma inställning här är jag övertygad om att man går vidare till semifinal.

Backen Shayne Gostisbehere är avstängd för USA här.


Jag tror USA går vidare här och jag tror att man kommer trycka dit Tjeckien ordentligt. Tjeckerna har som sagt inte imponerat på mig och man har både ett dåligt powerplay samt ett dåligt boxplay om vi kikar till siffrorna. Skulle USA vinna med exakt två puckar så får man insatsen tillbaka.

/e@sy