Idag drar Oddset Hockey Games igång och inleds med mötet mellan Tjeckien och Sverige, matchen spelas i Globen trots att Tjeckien står som hemmalag. Jag har kikat igenom trupperna och det är ingen tvekan om vilka som har starkast lag på papperet. Här dunkar vi in!

  • Match: Tjeckien – Sverige
  • Spel: Sverige
  • Odds: 1.80 @ ladbrokes
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 19:00

Sverige kommer till denna hemmaturnering med ett bra lag på papperet tycker jag. Förstafemman med Andersson – Mårtensson – Weinhandl ska givetvis kunna ha stor lekstuga i offensiv zon och vaska fram en hel del bra chanser. Dessa herrar vill nog även visa upp sig inför hemma-VM senare detta år, en turnering som alla svenska spelare vill vara med och spela. I övrigt är det en bra mix av spelare som man tagit med sig och det ska bli intressant att Brynäsduon Silfverberg och Järnkrok, som bägge haft en riktigt bra säsong i elitserien hittills.

Sverige är i regel även riktigt bra i Oddset Hockey Games (tidigare LG och Sweden Hockey Games). På de tio senaste turneringarna har man faktiskt vunnit denna turnering åtta gånger, de andra två gångerna har Ryssland tagit hand om bucklan.

Tjeckien har inget lag som på papperet ska kunna hota Sverige, den största stjärnan ser vi väl i 40-åringen Petr Nedved som har en rad säsonger i NHL bakom sig. Numer huserar Nedved i den tjeckiska ligan där han hittat tillbaka till gammal god form igen, men status på den ligan är inte lika bra som elitserien och jag tror inte han kommer ösa in poäng i denna turnering. Annars har man haft svårt att få ihop ett slagkraftigt lag och har fått en hel del tunga återbud till truppen.

———————————————————-

kort och gott. Sverige har en bättre trupp och borde vara mer motiverade inför hemmapubliken här. Många vill visa upp sig inför hemma-VM så det blir full fart direkt. Detta vinner Sverige till fina 1.80 hos ladbrokes!

/e@sy