Värdnationen Tjeckien öppnar VM 2015 med att möta bronsmedaljörerna från förra VM Sverige. Pressen på hemmanationen är helt enorm och laget är otroligt spetsat. Inte ens Jagomir Jagr kunde hålla sig ifrån VM på hemmaplan trots att han sagt att han hade gjort sitt i landslaget. Kan då Tjeckien palla för trycket när Sverige går för guld?

  • MatchTjeckien – Sverige
  • Liga: Ishockey-VM
  • Speltips: Sverige över 2,5 mål
  • Odds: 2,13 @ Betsafe
  • Insats 2/5 units
  • Spelstopp: 1/5, 20:15

Tjeckien V.S sweden-flag

Tjeckiens biljetter för matcherna under VM såldes slut på bara några timmar. Huvudarenan i VM kommer spelas inne i O2 Arena som ligger i Prag. En mäktig arena som rymmer över 18 000 sittplatser.

Uppladdningen till VM för Tjeckien har inte varit optimal. Den framkom att landets huvudcoach har tagit emot mutor för att låta en spelare spela i klubblaget han tränade innan han blev förbundskapten. Men det är förflutet och jag tror dom flesta tjecker har lagt det där åt sidan när det vankas VM på hemmaplan.

Tjeckien har lite att ta igen mot Sverige när laget förlorade bronsmatchen under det förra mästerskapet med 3-0. Laget som ska representera hemmanationen är bland det bästa landet kunnat få ihop. Jagr återvänder till landslaget, Kovar, Erat, Cervenka är några namn som ska göra det för laget.

Tjeckien gjorde en stark insats i dubbelmötena mot Finland innan VM. Först seger med 4-1 för att därefter vinna med 3-2 efter straffar i det andra mötet.

Sverige kommer till VM med som vanligt många återbud från NHL men samtidigt förvånansvärt många som har tackat ja. Viktiga kuggar som L. Eriksson, O. Ekman Larsson, O. Klefbom, F. Forsberg och V. Rask för att nämna några. Sverige har ett klart slagkraftigt lag och bör kunna nå minst en semifinal. Hela laget ser bra ut och hade det varit någon fler spelare från NHL hade jag sett Sverige som stora guldkandidater.

Sverige har ett brons att försvara från förra mästerskapet. Spelet i landslaget har sett bra ut under hela säsongen och avslutningsmatcherna mot Ryssland gav en mersmak för VM. Först en seger med 5-4. (Sverige höll på att tappa 5-0) och vinna det andra mötet med 3-2 efter förlängning.

Pressen på hemmaspelarna är enorm. Kan Sverige utnyttja det?
Tjeckien är piskat att vinna det här mästerskapet enligt landets supportar och förutsättningarna finns helt klart sett över spelartruppen och hur landslagsspelet har sett ut under säsongen.
Men Sverige är ingen rolig motståndare att möta i en öppningsmatch. Ett svenskt landslag som har gjort en av dom bättre Euro Hockey Tour säsongen på många år och har fått fina förstärkningar till VM. Truppen ser riktigt bra ut och den innehåller flera spelare med goda offensiva kvalitéer.
Tjeckien kommer gå ut stenhårt med en frenetisk hemmapublik i ryggen som kommer skrika och heja på allt vad tyglarna håller. Det ska kunna gynna Sverige som har varit skickliga att manövrera ut Tjeckien under dom senaste mötena. Bland annat i öppningsmatchen i OS där Sverige vann med klara 4-2. Samtidigt gjorde Sverige minst tre mål på tjeckerna under VM förra gången. (4-3 efter straffar och 3-0).
Sverige har visat upp en god offensiv innan VM och den måste hålla i om Sverige ska ta poäng och vinna över Tjeckien i premiären i ett kokande O2 Arena.
Mitt spel blir Sverige över 2,5 mål till 2,13 hos Betsafe.