Grupp A ska avgöras ikväll och alla lag är fortfarande med i racet om avancemang, med fördel för Ryssland och Tjeckien. Detta innebär att Polen måste vinna ikväll om man vill spela mer fotboll i EM. Förväntar mig en anstormning från start här och har hittat ett bra spel för det.

  • Match: Tjeckien – Polen
  • Spel: Bortalaget gör mål i första halvlek
  • Odds: 2.10 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Tjeckien sitter alltså i förarsätet här och kommer klara sig vidare med ett kryss mot Polen. Efter plattmatchen mot Ryssland så lyckades man besegra Grekland med 2-1 senast. Men det är absolut ingen lätt uppgift man har framför sig inför fanatiska hemmafans och här blir man nog satta under press direkt. Förväntar även att man börjar lite avvaktande då man absolut inte är det lag som måste framåt i matchen. Man har haft lite problem med mycket viktiga Rosicky som haft känningar i ett knä på slutet. Nu verkar han vara fit for fight, men frågan är om han kan gå för fullt, och utan Rosicky i laget är Tjeckien otroligt illa ute.

I övrigt har Petr Cech haft lite känningar i axeln men sägs vara redo för match, men stjärnmålvakten har knappast imponerat hittills detta mästerskap.

Polen måste alltså vinna ikväll för att ta sig vidare från gruppspelet, och jag förväntar mig full fart från början. Man har publiken i ryggen här och räkna med att alla spelare krämar ur det sista ur benen. Man gjorde en bra match mot Ryssland senast och skapade en hel del chanser framåt, det hade faktiskt inte varit orättvist med tre poäng i den matchen. Men nu är läget som det är och spelar man som senast ska man ha väldigt goda chanser mot Tjeckien här. Målvakt Szczesny är tillbaka från avstängning och det är väl mycket troligt att han tar plats mellan stolparna ikväll.

Frågetecken i Polen för Perquis (armbåge), Polanski (knä) och Dudka (mage). Men enligt rapporter så ska de två förstnämnda nu vara redo för spel.


Som sagt så tror jag Polen kommer att dyka ut med en jävla fart i den här matchen, och det är även det jag bygger det här spelet på. Man har ingenting att spara på och jag tycker man har goda chanser till att trycka in en balja i första halvlek. Tjeckiens försvar har sett lite halvdant ut och Cech i målet har absolut inte glänst.

Testar även några andra lir i matchen:

0-1 i halvtid – 4.30 @ expekt – 1/10 units

0-2 i halvtid – 11.50 @ expekt – 0.5/10 units

Polen gör mål i båda halvlekarna – 3.35 @ expekt – 1/10 units

/e@sy