VM i Tjeckien trummar vidare. Gruppomgång fem ska spelas och i en av dom matcherna möts Tjeckien – Österrike. Värdnationen Tjeckien jagar topplacering i grupp A medan Österrike spelar för att slippa åka ur A-VM. Tjeckien börjar mer och mer hitta sitt spel men Österrike’s spel går åt motsatt håll. Detta kan bara gå på ett sätt?

  • MatchTjeckien – Österrike
  • Liga: VM
  • Speltips: Tjeckien över 1,5 mål i tredje perioden
  • Odds: 1,86 @Unibet
  • Insats 2,5/5 units
  • Spelstopp: 8/5, 16:15

Tjeckien V.S Österrike..

Tjeckien spelade match så sent som igår. Den matchen började med en klar dominans från tjeckerna och bland annat 14-3 i skott efter den första perioden mot Frankrike, men trots det 0-0. Det skulle lossna under mellanakten då Tjeckien snabbt gick ifrån till 2-0. Frankrike lyckades reducera till 1-2, men sen var det bara Tjeckien för hela slanten. Det rann iväg under tredje perioden och Tjeckien gick och vann med 5-1 efter tre mål under slutperioden.
En viktig seger för laget som jagar Sverige och Kanada. Däremot ser topp två platserna körda ut med fyra poäng upp till tvåan Sverige. Tjeckien befinner sig just nu på plats fyra i grupp A med sju poäng efter fyra matcher.
Offensiven har det inte varit några problem med och laget har gjort sjutton mål på dessa fyra gruppspelsmatcher.

Österrike inledde VM med att ta två poäng tack vare en straffseger över Schweiz och det höjdes på ögonbrynen om att laget kanske skulle vara det lag som skrällde VM 2015. Men icke, efter det har det bara blivit förluster. 1-6 mot Sverige och nu sist mot Frankrike 0-2.
Tabelläget börjar därav se allt sämre ut och kampen om fortsatt spel i A-VM tätnar. Laget ligger på en sjunde plats i grupp A med två poäng och har samma poängskörd som jumbon Lettland fast en bättre målskillnad.

_______________________________________________________________________________________________________

Kan Österrike ge Tjeckien en match?
Jag är något tveksam faktiskt. Österrike har ett helt okey landslag till årets upplaga av hockey-VM, men spelet i dom två senaste matcherna har verkligen inte imponerat. Försvarsspelet har en del tveksamheter och målvakten R. Swette har inte spelat bra och B. Starkbaum har inte testats alltför väl än. Att då nu få möta hemmanationen Tjeckien inne i O2 Arena är ingen höjdare. Ett tjeckiskt landslag som har en mäktig offensiv och har öst in mål under VM. Framförallt under slutperioden där nio av lagets sjutton mål har fallit.
Tjeckien brukar ha en förmåga att vara något trött starta och måste nöta ut sina motståndare som det till exempel blev mot Frankrike igår när proppen väl gick ur under slutperioden och laget gjorde tre mål.
Österrike kan komma stå emot bra men desto längre matchen går desto mer kommer matchen sannolikt öppna sig och siffrorna kan komma rinna iväg.
Mitt spel blir att Tjeckien gör minst två mål under den tredje perioden till 1,86 hos Unibet.