Det är dags för giganternas möte ner i Nelson Garden Arena i Tingsryd. Hemmalaget tar emot Vita Hästen och det är E-seriens vinnare som förmodligen kanske är Sveriges bästa lag från hockeyettan.

  • Match: Tingsryd – Vita Hästen
  • Serie: Allettan södra
  • Speltips: Vita Hästen ML
  • Odds: 2.08 @ betsafe
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 12/1, 16.00

Tingsryd har för tillfället satt sig lite i skiten. Starten av allettan har gått tvärtemot vad dem önskat. Fyra spelade matcher och endast tre ynka poäng för det lag som vann F-serien i överlägsen stil. Kapaciteten har man definitivt och man har ett lag som är riktigt bra i division ett-mått, i grunden förmodligen ett av de bästa. Å andra sidan så har starten man fått varit riktigt usel och man kan inte ens stoltsera med ett bra spel. Borta mot Kallinge var man utspelade och ett steg bakom hela tiden. Nu är man visserligen starka på hemmaplan och man måste verkligen vinna denna match för att haka på toppen. Skulle man förlora denna match så ligger man risigt till och det kommer förmodligen bara att krävas vinster framöver. Man har hård press på sig redan från starten av säsongen då de flesta har väntat sig att man ska ta klivet tillbaka till hockeyallsvenskan direkt. Jag tror inte det blir lättare nu med tanke på den start man har fått. Laget saknar fortfarande Hannes Johansson, Olof Svensson, Jens Holmström, Markus Persson och Robin Olsson.

niklas lihagen

Vita Hästen har varit en gigant i hockeyettan under många år, men har dock aldrig lyckats ta det där sista lilla klivet upp till hockeyallsvenskan. Inför säsongen hade man lite trubbel i klubben som gjorde att många trodde att laget skulle bli snäppet sämre. Nu när säsongen dragit igång så tycker jag tvärtom, även om man inte imponerat supermycket under grundserien. Man har lyckats värva spelare som Marcus Eriksson och Niklas Lihagen. Det är spelare som är på tok för bra för division ett. Jag skulle nog säga att det är de två bästa spelarna i hockeyettan i hela Sverige. Laget är riktigt bra och det känns bara som att man gått hela hösten och sparat sig inför allettan. Man har börjat bra och har plockat 10 av 12 möjliga poäng. Senaste sköljde man över Helsingborg utan större problem. Nu ska man ta sig ann laget som vann F-serien i överlägsen still och få mäta krafterna ordentligt. Mitt tips innan allettan började var att Vita Hästen vinner serien och det står jag fast vid. Jag tycker dem har bäst trupp och nu är dem underdogs. Hästen är stora och tunga om man jämför med Tingsryd. Där bör man ha en fördel. Hästen saknar andrekeepern Joakim Strandberg, Otto Jaksch och Anton Johanson. Inga avbräck som spelar någon större roll.


Känslan är att Hästen är det bästa laget och då är det fel att få såpass högt odds på dem. Raka tvåan känns spelbar, men jag väljer ändå ett lite ”säkrare” alternativ. Mitt spel blir Vita Hästen ML till oddset 2.08. Insatsen blir 5 units och spelas hos betsafe. Det känns lite som att bolagen går lite på namnet Tingsryd här och inte tittar på form och prestation för tillfället.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden