Kvalserien rullar vidare och det är den femte i raden som ska spelas under söndagen. Tingsryd tog en stark seger senast borta mot SSK och det var det nog inte många som trodde. Idag tar man nya tag när Västervik gästar Nelson Garden Arena. Det kommer bli en intressant och mycket jämn match.

  • Match: Tingsryd – Västervik
  • Speltips: Västervik ML
  • Odds: 2.85 @ Expekt
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp:  22/3, 16.00

tingsrydTingsryd vann som sagt senast borta mot Södertälje med hela 7-4 och det var det inte många som trodde innan matchen. Jag trodde att det skulle bli mycket mål, men att TAIF var det lag som skulle gå segrande ur striden med sju mål gjorda hade jag absolut ingen tanke på. Tingsryds säsong har bara blivit bättre och bättre med tanke på att man höjt sig  ju längre tiden gått. Man är så bra som man förmodade i början och nu har man satt sig i en bra sits inför fortsättningen i kampen om platserna till hockeyallsvenskan nästa säsong. Segern senast var inte så överlägsen som det verkar dock. Två av målen kom i tom kasse samtidigt som SSKs målvakt inte hade sin bästa dag på jobbet. Defensivt var det bra och Wictor Ragnewall var stabil i kassen med sina 35 räddningar. Skotten förlorade man med 39-24 så utdelningen var som sagt i bästa laget. Laget har endast spelat en hemmamatch och den förlorade man på straffar mot AIK. Det är alltså dags för den andra hemmamatchen så räkna med ett laddat hemmalag. Däremot så kommer det inte bli lätt för Västervik är verkligen ett bra lag.

vastervikVästervik har vi använt som spel ganska mycket under denna säsong. Trots att man redan innan allettan var ganska bottentippade tillsammans med de övriga lagen från hockeyettan västra så är man nu här och kvalar för en plats till hockeyallsvenskan. Det är som en saga med tanke på att man var i division två för tre säsonger sedan. Det är lite likt Karlskronas resa, men på nåt sätt så känns den här lite större med tanke på att det är en liten stad med ganska dåliga förutsättningar om man jämför med Karlskrona och de andra som idag kvalar för en plats uppåt. Man ligger på en tredje plats och är bara ett poäng bakom Tingsryd inför söndagens match. Man har överraskat tidigare under säsongen och man kan göra det igen. Laget är grymt strukturerat och är stabila bakåt. Det är det som man vunnit matcher på den här säsongen och det tillsammans med att man verkligen jobbar som ett lag har varit väldigt effektivt. Man är som starkast på hemmaplan, men kan även spela bra på bortaplan, även om segrarna uteblivit på resande fot nu under inledningen. Dock har man haft lite otur och det är på tiden att det vänder nu. Tingsryd har man mött tre gånger den här säsongen där båda matcherna i allettan slutade oavgjort med varsin vinst i sudden/straffar. Matchen nu i kvalserien vann Västervik med 4-2 efter att ha avgjort rättvist i den sista perioden. Man har som sagt slagit TAIF två av tre gånger den här säsongen och varit nära även i den sista matchen. Varför skulle man inte kunna göra det igen? Västervik ställer upp med fullt lag.


Jag tycker som vanligt oddsen är lite skeva här och Västervik har bättre chans än oddsen visar. Tingsryd är dock bra och det ska man komma ihåg. Mitt spel idag med lilla pengen blir Västervik ML till oddset 2.85 hos Expekt. Insatsen landar på 3 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden