Det är dags för den viktiga åttonde omgången i kvalet till hockeyallsvenskan. Tingsryd kan ta ett stort kliv mot allsvenskan vid en vinst idag och på så sätt också hänga av Södertälje med tanke på att det är just dem som står för motståndet idag.

  • Match: Tingsryd – Södertälje
  • Speltips: Tingsryd ML
  • Odds: 1.86 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 31/3, 19.00

tingsrydTingsryd skapade sig ett riktigt bra läge då man startade denna serie på grymt vis. Däremot så slocknade hoppet lite då man nu har två raka förluster i baken och nu skiljer det återigen bara ett ynka poäng från spel i hockeyettan eller hockeyallsvenskan nästa säsong. Dagens match kommer bli otroligt viktig och en seger är nästan ett måste om man ska skapa sig lite arbetsro. TAIF har höjt sig ju längre säsongen har gått och som jag ser det så är man verkligen värda en plats bland de fyra första. Man har ett lag som är ett av de absolut bästa på den här nivån och man har fått behålla stora delar av laget som spelade i hockeyallsvenskan förra säsongen. Det vore nästan ett fiasko om man inte tog sig tillbaka och med tanke på att man har två hemmamatcher kvar utav tre möjliga så ska det utan tvekan också bli så också. Matchen mot Södertälje är en match som man ska vinna. Man har spelat bra på hemmaplan, men jag tycker inte att man kanske fått så många poäng som man varit värda. Senast mot Pantern var ett exempel då man hade kontroll på hela matchen, men en jobbig start satte stopp för några poäng. Idag möter man ett pressat Södertälje och jag tror att man löser det. Man är grymt starka på alla fronter, men framförallt offensivt och det är i defensiven SSK vikt ner sig hittills.

sodertalje_200Södertälje har satt sig i en sits som kan bli mycket kostsam. Med tre matcher kvar att spela så har man tre poäng upp till fortsatt spel i hockeyallsvenskan. Jag tror det kommer bli väldigt tufft för dem att ta igen det. Det är så pass jämna lag i hela serien där alla kan slå alla. Dessutom har Söderälje två matcher på resande fot, vilket såklart inte är till någon fördel för SSK om man tittar på hur de spelat på resande fot under hela säsongen. Det har varit till stor del förluster och under grundserien så lyckades man bara vinna 2 av 26 spelade matcher under ordinarie tid på bortaplan. Det säger lite om deras chanser imorgon. Jag tror inte det blir lättare av att man har en otrolig press på sig med tanke på den historia som klubben faktiskt har. För två matcher sedan kom Mats Waltin in i båset och lyckades vända den dåliga bortatrenden när man vann i Västervik med 3-0, dock utan att imponera. När man sedan matchen efter istället förlorade med 2-3 hemma mot just Västervik så var man nere på botten igen. Nog för att man var kraftigt spelförande, men man lyckades inte överlista Västerviks tighta defensiv. Idag möter man ett av de bästa offensiva lagen i serien och jag tror man får det jobbigt ännu en gång.


Jag tror att Södertälje åker ur och matchen mot Tingsryd kommer bli starten på en resa som kommer bli otroligt tuff för alla inblandade i SSKs organisation. Mitt spel blir alltså Tingsryd ML till oddset 1.86 hos Unibet. Insatsen kommer att stanna på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden