Någon gång måste den där förlusten komma och idag åker Pantern till Tingsryd för att fortsätta sin vinstsvit. Man kommer möta ett formtoppat lag som äntligen ser ut att ha hitta formen. Kommer den första förlusten idag tro?

  • Match: Tingsryd – Pantern
  • Serie: Allettan Södra
  • Speltips: Tingsryd ML
  • Odds: 1.99 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 28/1, 19.00

tingsrydTingsryd verkar äntligen ha hittat lite form och nu äntligen fått sina vinster. Man avslutade höstens serie på ett ganska dåligt sätt och starten av allettan var inte heller riktigt som man tänkt sig. Med det laget man har på pappret så ska man ha ambitionen att gå till en kvalserie. Om det sedan räcker därifrån eller inte visar sig då, men kvalserien borde vara ett krav med den truppen man besitter. Det känns lite som man gått på halvfart vissa matcher och lite som att man väntat på att allt ska dra ihop sig. Nu har man dock satt sig i en sits som gör att de kommer få kämpa för att ta sig till ett playoff senare i vår. En vinst idag mot serieledaren från Malmö skulle vara ett tecken på att man verkligen har i toppen att göra. Till dagens match kommer man in med tre raka segrar och självförtroendet kanske är på väg tillbaka. Visserligen har två av segrarna varit på övertid, men bortasegern 0-6 mot hemmastarka Tranås imponerar stort och det visar lite vad för kvalité man har i laget. Sen att man inte fått ut det under stora delar av säsongen är en annan femma. Jag är fortfarande inne på att man tar sig till playoff och framförallt att Pantern inte kan vinna varenda match. Tingsryd har hemmaplan och god form. Man har dessutom mer eller mindre fullt lag så bättre förutsättningar kan man inte få. Det är sällan Tingsryd är underdogs på hemmaplan. Tror tillochmed det är första gången på hela säsongen och det ska i alla fall jag utnyttja.

panternPantern har gått som tåget hela säsongen och man har blivit starkare för match som har gått verkar det som. Tränaren Stephan ”Lillis” Lundh har fått ut max av varenda spelare och frågan är om det räcker hela vägen i en kvalserie också. Man är uppenbarligen väldigt svåra att få hål med sitt disciplinära försvarsspel och sin duktiga målvakt Viktor Andrén. Däremot så är jag som sagt inne på att man måste förlora någon gång. Jag har varit inne på det förut, men idag känns det inte mer än rätt. I tabellen krossar man, men man ska samtidigt inte stirra sig blind på den då det är mycket tillfälligheter som kan avgöra. Alla lagen är bra och Tingsryd är ett bättre lag än där man ligger idag. Pantern är alltså favoriter enligt bolagen idag och det är förståeligt med tanke på att man har vunnit alla matcher hittills. Samtidigt ska man komma ihåg att Tingsryd är riktigt bra och innan säsongen så hade säkerligen inte Tingsryd haft med än 1.60 på att vinna idag. Nu är det dock andra förutsättningar och vi får alltså Tingsryd som underdogs i sin egen hemmaborg. Det kommer garanterat bli jämnt, men idag känns det verkligen som att Pantern får sin första förlust. Man är bra, men Tingsryd är ett lag som skulle kunna slå alla lag i hockeyettan och då ska vi spela på dem när de står som underdogs på sin egen hemmaplan. Pantern ska även dem ha full trupp till kvällens match.


Jag har svårt att se att Tingsryd ska vara underdogs på sin egen hemmaplan, trots att spelet kanske inte klickat fullt ut. Man har en hög högstanivå och kan definitivt slå Pantern denna afton. Mitt spel blir alltså Tingsryd ML till oddset 1.99 hos betsson. Insatsen kommer att landa på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden