Hockeyallsvenskan bjuder ikväll på ett smålandsderby när Tingsryd och Oskarshamn drabbar samman. Detta blir sista matchen innan serien tar lite uppehåll för julskinka och must. Både Tingsryd och Oskarshamn har kalasform och har tagit viktiga poäng på slutet. I dagens derby har ett av lagen ganska många avbräck, vilket gör att mitt spel blir solklart!

  • Match: Tingsryd – Oskarshamn
  • Spel: Tingsryd
  • Odds: 2.00
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 16/12 19.00

Tingsryd har gjort det bra på slutet och tagit några riktigt tunga skalper. Västerås, Malmö och Leksand var namnen på motståndet i Tingsryds senaste tre matcher. Vinst efter förlängning mot Västerås och trepoängare mot både Malmö och Leksand, dessutom kom dessa trepoängare på bortais, vilket är ruskigt starkt!

Jag var på plats i Tegera Arena i förrgår och såg när Tingsryd vann med 1-0 mot Leksand, och jag blev imponerad av bortalaget. Visst hade Leksand flertalet av skotten och chanserna, men Tingsryd spelade ett starkt försvarsspel och skotten kom oftast utifrån med fri sikt för målvakt Zajkowski. Han blev matchens lirare med all rätt då han även stod för ett par fenomenala räddningar. ”Zacke” blev utbytt för fem matcher sedan när man mötte Mora, efter att ha släppt in fyra puckar i första perioden. Efter detta har han släppt in två (!) mål på fyra matcher, och det är som sagt mot starkt motstånd han gjort detta.

Tingsryd fick tillbaka några spelare mot Leksand senast, och man saknade endast Larsson, Molin och Dahl i den matchen. Tyvärr inte hittat några skador/sjukdomar inför dagens match.

Oskarshamn har tre raka uddamålsvinster med sig i bagaget till ikväll, dessa vinster kom mot Mora, Borås och Västerås. Man parkerar just nu på en sjunda och sista play-off plats i tabellen, med ett avstånd på fem poäng ner till åttan Södertälje. Oskarshamn har gjort det bra med tanke på det spelarmaterial man har, och jag skulle bli väldigt imponerad om man lyckades ta sig till play-off. Nu tror jag inte man klarar detta då jag ser både Södertälje och Mora som starkare lag i slutändan.

Nu till dagens avbräck som är många och tunga för bortalaget här. Stefan Öhman och Andreas Valdix är inte spelklara till ikväll. Matt Ryan åkte på en smäll senast mot Västerås och har fortfarande känningar från detta, vilket gör att han är ett stort frågetecken inför kvällens match. Även backen Linus Morin blev skadad senast men fullföljde trots detta matchen, vilket gör att även hans medverkan ikväll är högst osäkert.

Som om detta inte vore nog så har Linus Hultström återkallats till Linköping och David Rodman är och spelar landslagshockey med Slovenien.

Med dessa skador är OIK rejält vingklippte inför kvällens derby, vilket gör att jag tror på Tingsryd. TAIF såg riktigt pigga ut senast mot Leksand, och kommer man upp i samma fart här blir man svårstoppade.

/e@sy