Jag har hittat ett värdespel i matchen mellan bottentippade Tingsryd och topptippade Örebro. Under normala omständigheter vinner Örebro detta, men just söndagens match kanske är en speciell dag. Klockan 16 visas matchen på Viasat hockey och vi får svaret.

  • Match: Tingsryd – Örebro
  • Speltips: Tingsryd DNB (står som ML)
  • Odds: 3.2 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 23/9, 16.00

Ett värdespel är något som man inte alltid behöver tro på, utan något som man spelar för att oddset är högt. Idag tror jag faktiskt på mitt värdespel, vilket borde vara positivt. Ska tilläggas att bet365 står ut med oddset och de flesta andra bolag ligger betydligt lägre. På bet365 är ML (moneyline) på Tingsryd samma sak som DNB då ML-oddset blir void vid oavgjort efter full tid i alla europeiska hockeyligor. OBS! Angående ML så är det lite olika från bolag till bolag, men för just bet365 gäller ovanstående.

Tingsryd har öppnat säsongen med 3 raka förluster och det kanske inte känns jättebra inför mötet med ett av allsvenskans bästa lag. Man har dock förlorat mot Leksand, Bofors och Västerås, men de ha hållit jämna takter med samtliga. Första matchen borta mot Västerås var enda matchen det rann iväg litegrann, men då spelade de ändå väldigt bra. Borta mot Leksand är ingen match man ska vinna heller. Det är på hemmaplan Tingsryd ska ta de flesta av sina poäng, vilket de visade förra säsongen. Deras första hemmamatch för säsongen var mot Karlskoga och den matchen ägde de totalt, trots att de förlorade. Problemet var att pucken inte ville in. Den största anledningen till detta spelet är självklart Viktor Fasth som ska vara spelklar för Tingsryd. De flesta vet hur bra Fasth är och kan vara. Han kan spika igen totalt och vara det som räddar laget. Det har han visat flera gånger i AIK. Nu har han visserligen inte spelat någon match ännu, men han är van elitserietempo och även tränat borta i Nordamerika, självklart ska han klara ett allsvenskt tempo. Han är stjärnan och han vill visa upp sig. Laget Tingsryd kommer bli bättre och bättre för varje match med tanke på att de har såpass många nya ansikten i truppen.

Motståndarna Örebro kommer självklart vara före TAIF i tabellen när säsongen är slut, men inte vinner de varje match mot  dem. Örebro har öppnat med två segrar och en förlust. De har förlorat hemmamot Malmö med 0-1, vunnit med uddamålet mot nykomlingarna Karlskrona och Asplöven. Målskyttet har varit det stora problemet och jag räknar kallt med att de kommer ha fullt upp med att få hål på Viktor Fasth.

För er som är osäkra på om Fasth verkligen kommer till spel så kan ni vänta tills laguppställningarna är bekräftade, men då riskerar ni att oddset droppat litegrann. Fasths papper är just nu inte klara, men det brukar lösa sig ganska fort och han bör alltså till 99 procents chans spela mot Örebro. Enligt tränaren så räknar de kallt med att Viktor vaktar kassen. Även Tingsryd har haft problem att hitta nätet och då borde detta vara ett bra underspel, men jag spelar inte underspel, det förkortar ens liv. Detta är ett värdespel och vi får alltså 3.20 DNB på ett hungrigt Tingsryd mot ett Örebro som haft prolem med målskyttet. Hemma har Tingsryd bra chans och vinner minst 1 av 3 utifrån dagens förutsättningar med Viktor Fasth i målet. Spika igen så är detta lugnt.

Följ oss på twitter @spelaspelse och @HedenskogH

/Heden