Mora har rest till de småländska skogarna och ska ikväll ta sig an Tingsryd på bortais. Det är ett Mora som helt saknar självförtroende och spelet känns självklart.

  • Match: Tingsryd – Mora
  • Spel: Tingsryd
  • Odds: 2,30 @ bet365
  • Insats: 5/10
  • Spelstopp: 19:00

Tingsryd ligger lite pyrt till på sin 11:e plats med bara två poäng till godo på Almtuna som är nästjumbo. Men formen är god och man har tagit poäng i fyra av de fem senaste matcherna, där man man senast tog en tung skalp på bortais mot Djurgården. Med den vinsten lär man komma ut med fullt självförtroende här och det är något som motståndet saknar väldigt mycket av. Mora får se upp med Tingsryds Jordan Smotherman som var en av segerarrangörerna mot Djurgården senast.

Ingen skaderapport har givits ut inför match men mot Djurgården saknades Tommy Goebel, Filip Owesson och David Laudius.

Mora har klappat ihop fullständigt efter NHL-spelarna lämnade laget och matcherna på slutet har sett rent bedrövligt ut. Man vann förvisso på bortais mot Karlskrona men efter detta har det blivit två raka förluster mot Asplöven och Troja/Ljungby på hemmais. Man får inte alls in pucken mot mål och främst försvarsspelet samt målvaktsspelet har sett otroligt svagt ut. Dessutom lider man av en del skador samt så har det gått en del sjukdomar i laget på slutet.

Viktiga Daniel Viksten saknas ikväll och han var Moras klart bästa spelare senast mot Troja. Även Prestin Ryan och Lukas Bengtsson saknas vilket inte alls är bra för försvarsspelet. Backen Hellgren är dock tillbaka från sjukdom men fråga är vilken matchform han har just nu.


Tränare Wener säger att laget inte känner någon press men det kan jag garantera att man gör. Man har Oskarshamn och Örebro jagandes efter sig och fortsätter det på detta vis kan Mora glömma play-off spel. Tingsryd måste skapa ett gap till bottenskiktet och med vinsten senast i ryggen ska man ha goda chanser här.

/e@sy