Match nummer två jag kommer fokusera på i dagens matcher i det allsvenska playoffet är matchen mellan Tingsryd och Kristianstad. Det är två lag som haft två ganska olika resor och frågan är vilka som toppat formen bäst idag?

  • Match: Tingsryd – Kristianstad
  • Speltips: Krisitanstad ML
  • Odds: 2.95 @ betsson
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 26/2, 19.00

tingsrydTingsryd tog sig på ett imponerande sätt förbi Kallinge i den första rundan. Man var snäppet vassare än sina motståndare i båda matcherna även om man hade domarna på sin sida. Det är som sagt dock inget annat än rättvist att laget tagit sig såhär långt för det man har på pappret är som vanligt riktigt bra och det lag som har den bästa dagen kommer gå vidare från denna matchserie. Så pass jämnt är det mellan dessa. TAIF har haft en liten udda resa den här säsongen. Man var skyhöga favoriter till att ta hem grundserien, men fick inte alls till spelet och slutade faktiskt ganska överraskande på en fjärdeplats i serien. Detta räckte dock till allettan och väl där kändes det lite som man höjde sitt spel. Starten där var dock trevande, men tillslut så var man så bra som alla hade trott innan säsongen. På nåt sätt känns det som att Tingsryd har blivit lite favoriter här med tanke på att man har en ganska bra form. Till dagens match är man löjligt stora favoriter. Man ska vara favoriter, men till ett odds på 1.60 rak i en match där man möter ett lag som man inte slagit den här säsongen? Nja, väldigt tveksamt. Tingsryd har en bra chans att vinna idag, men man har också all press på sig. I grunden tycker jag att Kristianstad har ett vassare lag om man får allt att stämma och därför måste jag testa en bortaseger här. Man saknar Olof Svensson och Patrik Nilsson.

kristianstadKristianstad har även dem haft en väldigt udda säsong. Det var nog inte många som trodde att de skulle bli så bra som de nu blev. Man vann ganska överraskande den södra hockeyettan på ett ganska överlägset sätt. Man var otroligt giftiga i anfallszon och det är väl deras stora styrka i grunden. Bakåt hade man dock det ganska tungt och väl i allettan när alla matcher blev viktiga så blev det svårare att göra mål framåt, men man tänkte också lite mer defensivt. Tillslut knep man femteplatsen och en plats i detta playoff. Man slog ut Helsingborg i den första matchserien med 2-1 i matcher och fick kanske nu tuffast möjliga motstånd i playoff två. Tingsryd ska vara favoriter med tanke på att deras spel imponerat mycket mer än KIKs den sista tiden. Kristianstad har trots sitt breda offensiva material haft ganska svårt att hitta nätet vissa matcher, men i grunden är man ett bättre lag. Man har också spelat under press väldigt länge och det har förmodligen tagit ut sin negativa rätt på spelarna. Matchserien mot Helsingborg var nästan ett krav att ta sig vidare. Skulle man åka ut mot Tingsryd så är det inget fiasko och förmodligen väldigt små marginaler som avgör. Pressen har förhoppningsvis släppt lite och kanske blir det lite lättare att spela. Dessutom har målvakts- och försvarsspelet blivit avsevärt bättre den sista tiden så det lär bli en tight match idag. Man har trots allt 4-0 i matcher på Tingsryd den här säsongen och det ser jag som en klar fördel.


Det är lite skeva odds här. Tingsryd är jättefavoriter, men man borde inte vara så stora favoriter. Kristianstad var trots allt höstens bästa lag i söder och har vunnit samtliga matcher mot TAIF den här säsongen. Mitt spel med liten insats blir därför Kristianstad ML till oddset 2.95 hos betsson. Insatsen stannar på 3 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden