Den första matchen i playoffet till hockeyallsvenskan spelas idag och jag kommer koncentrera mig på åtminstone en av de två matcherna. Tingsryd tar emot Huddinge på hemmaplan och det är en match som man på pappret ska vinna, men klarar man att hantera pressen?

  • Match: Tingsryd – Huddinge
  • Speltips: Tingsryd
  • Odds: 1.62 @ Ladbrokes
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 4/3, 19.00

tingsrydTingsryd gjorde två imonerande insatser i förra omgången när man slog ut höstens succélag Kristianstad med 2-0 i matcher. Första matchen var otroligt välspelad där det var två organiserade lag som ställde upp och inte bjöd på i princip någonting. TAIF vann den med både tur och skicklighet, och framförallt visade man upp ett stabilt försvarsspel ännu en gång. Bortamatchen var likadan och Tingsryd avstyrde Kristianstads vassa offensiv på ett bra sätt. Målvakten Wictor Ragnewall har spelat upp sig rejält sista veckorna och har blivit den trygga sista utpost som laget saknade i början av säsongen. Tingsryds säsong har enbart gått uppåt. Formkurvan och det spelmässiga har bara stigit ju längre säsongen gått. Nu har man en riktig formtopp och utan att räkna så tror jag inte laget förlorat under ordinarie tid på 13-14 matcher om jag minns rätt. Starten av säsongen var tung och man fick inte mycket att stämma, trots att man hade en av seriens absolut bästa trupper. Idag har man nått den nivån och jag skulle faktiskt bli väldigt förvånad om man inte vinner den här matchen. Det är nästan ett måste med tanke på att Huddinge har fördel av en extra hemmamatch om det skulle bli aktuellt. På pappret är man bra och man ska vinna denna matchserie.

huddingeHuddinge har även dem gjort en imponerande säsong hittills. Det hör dock till det vanliga att man är med in i det sista om de allsvenska platserna, men väl där brukar man snubbla på mållinjen. Nu är jag rädd att man gör det igen, även om chanserna är lite större med tanke på att det är fyra lag som tar klivet upp denna säsong. Man vann grundserien relativt enkelt, men det är också en serie som man ska vinna då den så kallade ”stockholmsserien” är snäppet sämre än överlag. I allettan gjorde man det bra, men fick sig mycket bättre motstånd och man hade också två norrlag över sig i tabellen. Laget man har kan mycket väl ta sig förbi Tingsryd, men det kommer isåfall bli efter tre matcher. Man har haft stora problem på resande fot i kvalet nu mot både Haninge och Östersund. Dagens match mot Tingsryd kommer definitivt bli tuffare med tanke på att det är kanske hela ettans mest stabila lag just för tillfället. Huddinge har tagit sig vidare med 2-1 i matcher, men har inte övertygat lika mycket som Tingsryd. Jämför man motståndare så är både Kallinge och Kristianstad bättre lag än de två Huddinge har mött. Möjligtvis att Östersund kan ha en liten chans, men den är dock väldigt liten som jag ser det. Det kommer bli tighta matcher lagen emellan, men hemmafördelen för TAIF väger tungt idag.


Jag tycker att TAIF har stor fördel med tanke på hemmaplan. Dessutom tycker jag de är bättre rustade för ett kval än vad Huddinge är. Mitt spel blir alltså Tingsryd att vinna under ordinarie tid till oddset 1.62 hos Ladbrokes. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden