Efter två omgångar ligger Björklöven i toppen med full pott än så länge. Två poäng bakom ligger dagens hemmalag Tingsryd så dagens match blir också en seriefinal.

  • Match: Tingsryd – Björklöven 
  • Serie: Kval till hockeyallsvenskan
  • Speltips: Björklöven DNB (står som ML = matchodds hos bet365)
  • Odds: 1.90 @ Bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 16/3, 16.00

Tingsryd har öppnat sådär spelmässigt. I första matchen hemma tog man en seger över Vita Hästen med 3-1, utan att imponera. Enligt rapporter såg man lite halvt viljelösa ut och spelet stämde inte fullt ut. Kanske hade det lite med underskattning att göra. Något som man inte har råd att tänka idag. Andra matchen fick man ganska chockande stryk av Huddinge efter sudden death. Att Huddinge lyckas slå Tingsryd tyder väl ändå lite på att TAIF är i obalans, som man varit till och från under hela säsongen. Spelare har kommit och spelare har gått vilket har gjort att tryggheten hos spelarna inte funnits där som den ska i ett lag. Huddinge är ett lag som är riktigt bra i anfallszon, men har sina stora bekymmer framför eget mål. Idag kommer man få möta ett lag som är bättre på båda saker om man jämför med Huddinge, framförallt i det defensiva. Fördelen Tingsryd har idag är hemmaplan och att man har en bättre målvakt, men laget i helhet känns faktiskt svagare än dagens motståndare från Umeå.

Björklöven fortsätter vinna, även mot allsvenska lag. Först slog man Piteå borta med 3-1 innan man senast körde över Karlskrona och vann enkelt med 4-1, ett resultat som kunde blivit några siffror större om man hade haft lite mer medstuds. Björklöven har promenerat genom både grundserien och Allettan. Tittar man på Björklövens lag så är det stjärnor för ettan rakt igenom. Till denna säsong har man förstärkt laget ytterliggare jämfört med förra säsongen, och redan då var man bra trots att det inte räckte längre än till playoff 2. Det är framförallt backsidan som blivit mer stabil och man har fått in ett par namn som håller hög allsvensk klass, vilket även har visat sig på jämnheten man har haft hela säsongen. Björklöven har alltså på hela säsongen, som har inkluderat 42 tävlingsmatcher än så länge, endast förlorat två matcher i full tid. Totalt tre matcher har man tappat poäng, resten är vinster. Målet har varit att ta steget upp och självförtroendet hos både spelare och tränare är på topp. Tingsryd har verkligen all anledning att vara rädda idag, trots att man står som hemmalag. Björklöven sköljer över de flesta och frågan är om TAIF lyckas stå emot Löven idag. Inga nya avbräck för Björklöven, utan samma lag som sist.

———————————————————————————————————————————-

Jag tror att Björklöven vinner detta, men kommer ändå välja Björklven Draw No Bet hos bet365 till oddset 1.90 med en insats lite under medel. Spelet står under matchodds, men eftersom det är europeisk hockey så ingår inte övertid/straffar, därför får vi pengarna tillbaka vid ett oavgjort resultat. Tror inte bolagen förstått hur bra Björklöven är, men en kvalmatch är en kvalmatch.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden