Hockeyallsvenskan trummar igång efter landslagsuppehållet och ikväll spelas det fem matcher på menyn. Av dom fem matcherna möts två lag som möttes precis innan landslagsuppehållet. Tingsryd mot Björklöven fast då spelades matchen i Umeå och inte som ikväll i Tingsryd. Där tog Björklöven en komfortabel seger och kommer den segern betyda mycket när lagen tar sig an varandra för andra gången på kort tid?

  • MatchTingsryd – Björklöven
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Money line Björklöven
  • Odds: 2,11 @ Nordicbet
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 10/11, 19:00

Tingsryd spelade ännu en match innan uppehållet efter nederlaget mot Björklöven. Laget fortsatte sin bortaturné neråt i Sverige och spelade sin fjärde raka bortamatch. Denna gång mot AIK. Ett AIK som ännu inte förlorat på hemmais blev snabbt chockade av Tingsryd som tog ledningen efter dryga minuten och när 0-2 kom med en man mindre på banan för gästerna kändes matchen nästan avgjord. 0-3 kom också men AIK åt sig närmare till både 1-3 och 2-3 men trots en rejäl slutforcering och tyck på motståndarna lyckades Tingsryd hålla tätt och ge AIK sin första förlust för säsongen på hemmaplan.

Med tre nya pinnar och fyra segrar på dom fem senaste matcherna hittar vi Tingsryd högt upp i tabellen. På en tredje plats för att vara exakt. Laget har trettiosex inspelade poäng efter nitton omgångar och är två poäng bakom ettan AIK och tvåan Västerås.

På hemmaplan inne i Nelson Garden Arena har nykomlingen varit oerhört starka. Tio spelade hemmamatcher och endast poänglösa i en av dessa. Tingsryd har åtta segrar och två förluster i hemmaborgen och har spelat till sig tjugotre poäng och är Hockeyallsvenskans tredje bästa hemmalag. Dock har hemmaformen dalat en del på slutet då det endast blivit en seger på dom tre senaste hemmamatcherna.
Däremot blev det seger med 4-3 över Asplöven i lagets senaste hemmamatch.

tingsryd V.S bjorkloven_200

Björklöven hade en otroligt tung period innan uppehållet då förlustraden var uppe i åtta raka matcher. Till slut kom den ack så välbehövliga segern mot Oskarshamn på hemmaplan med 5-2. Den segern följdes upp med en strålande match innan det nya uppehållet mot motståndarna för kvällen Tingsryd. Björklöven ägde matchen rätt igenom och vann välförtjänt med hela 5-1 i hemmaborgen.

Med en avslutning på två raka trepoängare och tio gjorda mål på kontot klättrade Björklöven ifrån kvalstrecket och upp mot playoff platserna. Laget har efter nitton omgångar spelat ihop tjugofem poäng och ligger för stunden på en nionde plats med ett poäng upp till den sista playoff platsen.

Bortaplan har inte varit en rolig historia för Umeålaget den sista tiden. När laget åkte på 5-2 förlusten mot Västerås inne i ABB Arena Nord inkasserades den fjärde raka bortaförlusten och Björklöven har bara vunnit tre av sina nio spelade bortamatcher. Det ger en poängskörd på nio och Björklöven är Hockeyallsvenskans tionde bästa bortalag.

Säsongens andra möte.
Björklöven vann som sagt lagens första möte inne i T3 Center med stabila 5-1.

Fortsätter Björklöven på den inslagna vägen som laget visade innan uppehållet?
Nu har Björklöven vilat i ytterligare en vecka efter matchen senast och har kunnat njuta av lagets två stabila insatser. Spelet har börjat satt sig för laget och Björklöven kommer mest troligt att sakta men säkert börja äta sig uppåt i tabellen. Laget har gjort tio mål på dom två segermatcherna och bara släppt in tre. Imponerande då motståndarna varit tabellfyran Oskarshamn och tabelltrean Tingsryd.
Nu blir det en tuff bortamatch i Småland inne i Nelson Garden Arena. Mot en nykomling som överraskat alla och tuffar vidare. Varför blir det då en bortaseger ikväll mån tro? Det blir det på grund av att Tingsryd kommer med segern över AIK och laget kliver in i matchen som favoriter. Ett favoritskap laget egentligen inte vill ha, då man som sagt är nykomlingar och vill spela på den melodin. Medan Björklöven har börjat fått till sitt spel mer och mer och med den överlägsna 5-1 seger mellan lagen för bara en vecka sedan finns i båda lagens huvud. Ett hungrigt och spelsuget Björklöven med fyra raka förluster på bortais och som dessutom inte spelar som favoriter ikväll gör att bortasegern känns tämligen nära.
Mitt spel blir därmed Björklöven som segrare inklusive övertid och straffar till 2,11 hos Nordicbet.