Hockeyallsvenskan äntrar den trettiosjätte omgången på trettondagsafton för fyra lag. Två lag som möts är nykomlingen Tingsryd som tar sig an BIK Karlskoga. Lagen avslutade 2015 på varsitt sätt när Tingsryd vann medan BIK Karlskoga förlorade. Nu ställs lagen emot varandra i början av 2016 och vilket lag startar året med en seger?

  • MatchTingsryd – BIK Karlskoga
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Money line BIK Karlskoga
  • Odds: 2,45 @Nordicbet
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 6/1, 16:00

Nykomlingarna Tingsryd har gått som tåget när snart tre fjärdedelar av grundserien är avklarad. Laget toppar Hockeyallsvenskan med sjuttiotre poäng efter trettiofem omgångar. Tingsryd har ett poäng mer än tvåan AIK och har dessutom en match mindre spelad.
Tingsryd avslutade innan nyårsuppehållet genom att besegra Almtuna med 4-2 på bortais. Segern innebar lagets fjärde på dom fem senaste matcherna.

Hemmaspelet har varit en rejäl styrka från smålänningarna. Sjutton hemmamatcher har resulterat i fjorton segrar och tre förluster. Anmärkningsvärt är att Tingsryd bara har gått poänglösa i en av sina sjutton hemmamatcher.
Totalt har laget mäktat med att spela ihop fyrtio poäng på hemmaplan. Det gör Tingsryd till seriens andra bästa hemmalag.
Hemmaformen är nu uppe i tre raka segrar efter att Timrå fick åka hem tomhänta efter förlusten 4-1.

tingsryd V.S BIK Karlskoga

BIK Karlskoga fick fira nyår som förlorare. Laget föll på hemmaplan mot Oskarshamn med 1- och bröt därmed en poängsvit på fem raka matcher. Laget hade dessutom två raka segrar innan förlusten senast.
Trots förlusten har BIK Karlskoga kontakt med toppen. Laget har spelat ihop femtiosex poäng efter trettiofem omgångar och ligger på en sjätte plats med fyra poäng upp till trean Oskarshamn.

Bortaspelet har varit en rejäl styrka från BIK Karlskoga den här säsongen. Det har efter sjutton bortamatcher spelats ihop tjugofyra poäng efter åtta segrar och nio förluster. Den poängskörden gör BIK Karlskoga till Hockeyallsvenskans tredje bästa bortalag.
BIK Karlskoga besegrade Pantern med 5-4 efter straffar i sin senaste bortamatch och bröt därmed en förlustrad på tre raka förluster på bortais.

Säsongens tredje möte.
Tingsryd har spelat ihop sex poäng av sex möjliga mot BIK Karlskoga. Detta efter att ha vunnit på bortaplan i Nobelhallen med 5-1 och i hemmamatchen i Nelson Garden med segersiffrorna 3-2.

Kan BIK Karlskoga ta poäng mot Tingsryd för första gången den här säsongen.
Ja, jag tycker chanserna är mer än väldigt goda. Det på grund av att BIK Karlskoga har hittat tillbaka till sitt spel allt eftersom den sista tiden och laget ser ut att ha en positiv vårsäsong att se framemot.
BIK Karlskoga’s bortaspel har varit bra under säsongen och laget är seriens tredje bästa bortalag. Nu ställs laget emot seriens näst bästa bortalag. Det ska inte glömmas bort att Tingsryd är nykomlingar och laget besitter inte det starkaste laget på pappret och att dom ska hålla hela grundserien är jag fortsatt skeptisk till. Nu gästar ett BIK Karlskoga med segervittring och revanschlusta. Till det tilläggs att bortalaget är helt skadefritt och då är truppen otroligt stark.
Att vi då bjuds på hela 2,45 inklusive övertid och straffar hos Nordicbet måste därav testar. Inte tar Tingsryd tredje raka segern över BIK Karlskoga?
Mitt spel blir som sagt bortasegern inklusive övertid och straffar till 2,45 hos Nordicbet.