En match under fredagskvällen i Hockeyallsvenskan. Det är tabelltvåan Tingsryd som tar emot tabellsjuan Almtuna. Båda lagen jagar poäng för att säkra fortsatt spel av säsongen. Däremot har båda lagen förlorat en del på sistone och vilket lag kan ta sig ur formsvackan på bästa sätt?

  • MatchTingsryd – Almtuna 
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Almtuna +1 mål
  • Odds: 1,85 @ Unibet
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 19/2, 19,00

Tingsryd förlorade bara med 3-0 mot Timrå i den förra omgången och ska vara glada att förlustsiffrorna inte blev större. Förlusten var dessutom lagets tredje på dom fyra senaste matcherna och laget är nu inne i den största formsvackan för säsongen.
Trots uteblivna segrar har Tingsryd alla möjlighet i världen att få spela den Hockeyallsvenskafinalen mot AIK. Laget har fått ihop till nittiotre poäng efter fyrtiosju omgångar och ligger på en andra plats med fem poäng mindre än AIK och tretton fler än trean Oskarshamn.

Hemma i Nelson Garden har Tingsryd gått som tåget under säsongen. Det blev seger med 7-2 över Björklöven i den senaste hemmamatchen och laget tog sin sjätte raka hemmaseger och den nionde på sina tio senaste hemmamatcher. Det gör det föga oväntat att Tingsryd är ett utav seriens bästa hemmalag och hamnar på andra plats i hemmatabellen. Totalt har det blivit femtioåtta inspelade poäng på tjugofyra hemmamatcher.

tingsryd V.S almtuna_200

Almtuna förlorade andra raka matchen när det blev en strafförlust mot Oskarshamn med 3-4 på hemmaplan i den förra omgången. Förlusten ledde till en att laget hamnade på plats sju i tabellen med sjuttiotvå poäng efter fyrtiosju omgångar. I den ofantligt jämna tabellen gör det att Almtuna dock bara har tre poäng fler än det lag som ligger utanför playoff-plats. Upp till sjätte platsen är det bara poängskillnad som skiljer.

Almtuna har haft ett helt okey bortaspel under säsongen. Laget har tagit totalt tjugosex poäng på bortais på tjugotre bortamatcher och är seriens åttonde bästa bortalag. Det positiva är att laget har lyckats tagit poäng i tretton av dessa tjugotre bortamatcher.
Senaste bortamatchen föll laget mot formstarka Pantern med 4-2 och förlorade för tredje gången av dom fem senaste försöken på bortaplan.

Det fjärde och sista mötet för denna säsong.
Lagen har möts två gånger i Uppsala och det har resulterat i först en 3-0 seger för Almtuna och en bortaseger för Tingsryd med 4-2. Lagens enda möte i Nelson Garden slutade med en 3-2 seger för hemmalaget.

Vilket lag kan bryta formsvackan?
Det ser ut som allvaret har kommit ikapp Tingsrydslirarna och laget ser för första gången tagna ut över vad man har mäktat med under säsongens lopp. Men att då få möta ett revanschsuget Almtuna en fredagskväll är inte det lättaste. Ett Almtuna som har två snöpliga förluster på kontot och jagar playoff-spel. Att laget ska kunna störa Tingsryd finns det alla möjligheter för. Bland annat för att båda lagen har en sisådär form. Tingsryd är inte vana att ha formsvackor och det öppnar för ett Almtuna som har betydligt mer att spela för, detta då Tingsryd med största sannolikhet är klara för Hockeyallsvenskafinalen och förstaplatsen är mest troligt körd och det gäller nu att hålla sig skadefri resten utav grundserien.
Almtuna har stört Tingsryd i samtliga möten den här säsongen och har förlorat  två matcher på snöpliga vis. Almtuna kommer till spel som ett klart godkänt bortalag och Tingsryd har SEX raka hemmasegrar  och förlusten luktar nära nu.
Jag är tämligen säker att Almtuna är med och stör tabelltvåan ikväll och ger laget goda möjligheter till poäng.
Jag spelar därav +1 på bortalaget till 1,85 hos Unibet och får insatsen tillbaka vid en uddamålsförlust.