Nästintill fullomgång i kvällens Hockeyallsvenska. I en av dom sex matcherna som spelas möter nykomlingen Tingsryd AIK på hemmaplan. Två lag som har klara mål med säsongen. Tingsryd vill undvika kval medan AIK vill ta sig upp till SHL. Kommer det mer rutinerade AIK ta andra raka segern mot ett ganska sargat Tingsryd?

  • MatchTingsryd – AIK
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: AIK över 2,5 mål
  • Odds: 1.94 @ Unibet
  • Insats 2,5/5 units
  • Spelstopp: 15/9, 19:00

Det blev ingen succéstart för Tingsryd i återkomsten i Hockeyallsvenskan. Laget åkte till Norrköping för att möta Vita Hästen i premiären. Det dröjde inte mer än 2.27 innan hemmalaget tog ledningen och innan den första perioden var över var ställningen 2-0. Tingsryd lyckades reducera till 2-1 under mellanakten, men innan perioden var över kom ett psykologiskt tungt 3-1 mål. Det blev däremot nerver i slutperioden när F. Owesson reducerade till 3-2 på straff med knappa tio minuter kvar. Men trots lägen och en bra forcering kom istället 4-2 i öppen kasse och Tingsryd fick åka hem till Småland med noll poäng.

Då det bara spelats en match för tolv lag och två lag spelat tv säger inte tabellen alltför mycket i dagsläget. Tingsryd ligger på en tolfte plats med en match mindre spelad än Timrå och Björklöven.

Laget kommer till spel med lite av en backkris. Adam Åkesson skadade sig senast och opererades under dagen. Även Drew Paris är borta till hemmapremiären. Därför kommer unge Jesper Alasaari lånas in från Mörrum i dom tre kommande matcherna.

tingsrydV.S aik_200

AIK gjorde något i premiärmatchen som var en rejäl skillnad mot förra säsongen. Laget mötte Oskarshamn hemma på Hovet. Och det började inte alls bra för stockholmarna som låg under med 0-2 redan efter 3,54 in i den första perioden. Förra säsongen hade spelarna gett upp och hängt med huvudena, men årets AIK ser ut att ha mer vinnarskalle och viker inte ner sig i första taget. Det kom en 1-2 reducering i slutet av den första perioden. Sen kom kvitteringen i slutet av den andra perioden. Ledningsmålet kom drygt fem minuter in i slutperioden. Ett mål som inte bara innebar en vändning utan även matchens sista och ett imponerande sätt att vända matchen på. AIK vann alltså med 3-2.

I och med segern är AIK tillsammans med sex andra lag i Hockeyallsvenskan i delad serieledning. AIK besitter just nu sjätte placeringen om det nu har någon betydelse att uppge.

Finner inga uppgifter om AIK kommer till spel med några skador.

Två möten i kvalet förra säsongen.
Tingsryd och AIK spelade samma kval förra säsongen. Ett kval där AIK spelade för överlevnad och Tingsryd för avancemang. Och hur det gick ser vi ju idag.
Matcherna vanns båda av AIK efter straffar.

02.04.15HOCAIKTingsryd6 : 5
(5 : 5)
18.03.15HOCTingsrydAIK3 : 4
(3 : 3)

Kommer hemmapremiären öppna upp Tingsryds försvar?
Ett Tingsryd som är tillbaka i Sveriges näst högsta serie efter några säsonger i division ett. Laget gör nu hemmapremiär mot AIK som vill ha nått SHL när säsongen summeras i vår.
Vad talar för att AIK ska lyckas göra minst tre mål mot nykomlingarna? Jo det här:
1. AIK vann sin premiärmatch på ett imponerande vis. Laget gav inte upp trots en tidig uppförsbacke utan man visade hjärta och vilja.
2. AIK har ett bra lag med många kreativa spelare och i framförallt powerplay-spelet på försäsongen har det visats. Årets AIK består bara av svenska spelare och med Roger Melin som huvudtränare kommer laget spela offensivt och kreativt.
3. Tingsryd har bekymmer på backsidan. Två viktiga spelare borta och laget lånar in unga och oprövade J. Alasaari. Det gör inte försvaret speciellt starkare och Vita Hästen lyckades med fyra mål i premiären. Sen gör som sagt Tingsryd hemmapremiär. Det talar för sig själv att hemmalaget kommer trycka på direkt och försöka sätta press mot AIK målet. Risken är då överhängande att hemmaspelarna kommer vara något för offensiva och glömma bort försvarsspelet, samtidigt som AIK kommer få goda möjligheter till kontringar.
Mitt spel blir AIK över 2,5 mål till 1,94 hos Unibet