Fyra matcher ska spelas i Hockeyallsvenskan under tisdagskvällen. I Eon Arena blir det en riktig sexpoängsmatch när Vita Hästen gästar Timrå. Bortalaget har sex poäng fler än Timrå och har en strålande form med två raka segrar och endast två förluster på dom tolv senaste matcherna. Kan det formtoppade bortalaget ge Timrå tredje raka förlusten?

  • MatchTimrå – Vita Hästen
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Vita Hästen över 2,0 mål
  • Odds: 2.12 @ Unibet
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 29/12, 19:00

Timrå har förlorat två raka matcher efter att ha haft en segersvit på fem segrar. I den förra omgången föll laget mot serieledande Tingsryd med 4-1 på bortaplan.
Förlusten innebar att Timrå inte gjorde något ryck mot lagen under playoffplatserna utan bibehåller sitt försprång mot nian Leksand som är ett ynka poäng bakom medelpadingarna. För åttonde placerade Timrå är det tre poäng upp till sjuan Almtuna, som har en match mer spelad.
Timrå har under seriens gång varit bland det målsnålaste laget. Med målskillnaden 76-83 snittar laget ett målsnitt på 4,67 mål. Ett målsnitt som är näst lägst i hela Hockeyallsvenskan.

timra_200 V.S vitahasten_200

Vita Hästen ångar vidare i ett sjuhelvetestempo. Laget besegrade Björklöven med 4-3 efter straffar på hemmaplan och tog därmed sin andra raka seger. Men lyssnar granskar vi vidare har Vita Hästen bara gått poänglösa i en match av lagets tolv senaste matcher. Något att förtydliga är att lagets offensiv har trampat igång och Vita Hästen har gjort minst två mål i tio av dessa tolv matcher. Varav åtta matcher inklusive övertid och straffar med minst tre kassar gjorda.
Med den formen har laget lämnat botten och istället gått raka spåret uppåt i tabellen. Vita Hästen hittas nu igen på en sjätte plats med femtiofyra poäng efter trettiofem spelade omgångar.
Vita Hästen offensiv som sagt har varit bra den sista tiden och totalt under grundserien har laget mäktat med totala åttiosex kassar. Det ger ett snitt på 2,45 mål framåt per match. Av dessa mål har fyrtio kassar kommit på resande fot efter sjutton bortamatcher.

Vita Hästen har vunnit säsongens tre tidigare möten.
Nu mötes lagen för sista gången och Vita Hästen har haft en sorts förkärlek mot Timrå denna säsong. I det senaste mötet vann Vita Hästen med 3-2 efter övertid. Dessförinnan vann laget med 3-1 i hemmamatchen tidigare och mötet i Eon Arena resulterade i en klar 6-2 seger för laget.

Lyckas Vita Hästen ta fyra segrar av fyra möjliga mot Timrå?
För att det ska vara möjligt kommer laget att behöva göra minst tre kassar. Det på grund utav att Timrå’s hemmaform är kanon. Laget har fem raka hemmavinster och hade fem raka segrar i serien innan lagets förlustrad nu började. Men nu har Timrå två raka förluster. Notera att laget som bröt Timrå’s segersvit var just det, Vita Hästen. Ett Vita Hästen som har tio segrar på lagets tolv senaste. Målskörden är god och moralen hos spelarna är ruggigt stark. Till det lägger vi till att laget har vunnit tre av tre möten mot Timrå och har gjort tre mål eller fler i samtliga möten.
Ännu mer historik är att Vita Hästen har vunnit fem av dom sju mötena mot Timrå sen laget gick upp i Hockeyallsvenskan förra säsongen. Noterbart är att Vita Hästen har gjort minst två mål i fem av sju möten.
Jag är helt övertygad att Vita Hästen gör minst två mål ikväll och testar över 2,0 mål till 2,12 hos Unibet. Det vill säga insatsen tillbaka om laget stannar på exakt två.