Omgång tjugonio skall påbörjas och det är en match för kvällen i Hockeyallsvenskan. Laget från botten Timrå möter laget från toppen Västerås. Ett hemmalag som gått hyfsat den senaste tiden mot ett bortalag som agerar ungefär lika. Vankas det nu klasskillnad när toppen möter botten?

  • MatchTimrå – Västerås
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Västerås
  • Odds: 2,03 @ ComeOn
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 3/12, 19:00

Hemmalaget Timrå åkte på en tung förlust mot Leksand på bortaplan i den förra omgången. Trots spel sex mot fyra sista minuten och bra forcering mot Leksand’s kassen fick istället medelpadingarna åka hem med en 1-3 förlust.
Förlusten bröt en segersvit på två raka matcher och Timrå ligger efter tjugosju omgångar på en tolfte plats med trettiotre poäng i en något haltande tabell. Laget har sex poäng upp till playoff-platserna, men har däremot betydligt närmare ner till kvalstrecket. Asplöven som jagar närmast är bara två poäng bakom Timrå.

Hemma i Eon Arena är inte den tyngsta hemmaborgen att åka till för motståndarna. Timrå har vunnit sju av sina tretton hemmamatcher. Tagit tjugo poäng och är seriens trettonde bästa hemmalag. Timrå har släppt in trettiofyra mål på hemmaplan och det är fjärde flest.
Spelet har däremot ryckt upp sig en aning på slutet. Detta då Timrå har två raka hemmasegrar efter att ha besegrat Mora och AIK. Timrå har tagit poäng i fyra av sina fem senaste hemmamatcher, varav laget har avgått med segern i tre av dessa.

timra_200 V.S vasteras_200

Västerås hade en tung period med fyra raka förluster, men har efter vinsten över Pantern med 3-2 vänt på formkurvan och har nu poäng i fem av sina sex senaste matcher, varav segrar i fyra av dessa. Dock förlorade laget på hemmaplan mot Vita Hästen med 3-2 efter straffar i den förra omgången.
Poängen har varit efterlängtade och Västerås har hakat på lagen som innehar topplaceringarna. Laget befinner sig just nu på en tredje plats med femtio poäng. Sju poäng bakom ettan Tingsryd och två poäng före fyran BIK Karlskoga. Västerås har däremot en match mindre spelad än samtliga topp sex lag.

Bortaplan och Västerås bortaspel har varit ett av Hockeyallsvenskans bästa dom senaste åren. Den här säsongen har det däremot gått något knackigare och Västerås har bara fem segrar av tretton försök på bortais och har spelat ihop sjutton poäng. Det gör Västerås till seriens femte bästa bortalag.
Västerås vann sin senaste bortamatch med 4-3 efter straffar över Björklöven. Segern betydde lagets andra på dom tre senaste bortamatcherna.

Säsongens tredje möte av fyra.
Hittills har lagen spelat en hemmamatch vardera. Första mötet spelades i Eon Arena och då vann Timrå med 3-2 efter förlängning.
I möte två inne i ABB Arena Nord var det Västerås som vann med 4-2. Detta efter att ha satt 3-2-målet med mindre än fyra minuter kvar av matchen.
Sett över lagens fem senaste möten har Timrå två segrar och Västerås tre.
Tittar vi över lagens fem senaste möten i Eon Arena har Timrå blott en seger och Västerås har fyra.

Ett svagt hemmalag mot ett ganska svagt bortalag.
Timrå kommer harva på i botten i Hockeyallsvenskan och med svag ekonomi måste det satsas på ungdomar och inte dyra nyförvärv. Det kostar tabellplaceringar, men detta unga Timrå gör det bra. Men att räcka till mot Västerås ska inte laget göra.
Västerås är ett erkänt topplag som börjar hitta tillbaka till formen och sitt spel alltmer. Laget har poäng i tre raka matcher, fyra segrar av dom sex senaste matcherna. Bortaspelet börjar komma igång mer och mer.
Tar vi och tittar spelare för spelare har Västerås bättre kvalité på samtliga positioner. Västerås har ekonomin för att kunna vara med i toppen och detta är ingen match Timrå brukar ha det lätt för.
Västerås hade fyra raka segrar inne i Eon Arena innan övertidsförlusten sist laget gästade. Västerås har som helhet oftast det ganska lätt mot Timrå och har åtta segrar av lagens tolv senaste möten.
Summerat blir det ett bortalag på uppgång som tog en stark bortaseger i senaste bortamatchen och formen är god. Timrå’s form är även den god, men detta är inte matchen som gör att Timrå klarar sig undan ett negativt kval, speciellt inte sett mellan lagens inbördes historik.
Mitt spel blir därmed Västerås till 2,03 hos ComeOn.