Omgång fyrtiosju spelas i Hockeyallsvenskan under onsdagskvällen. I en av tre matcher möts formtoppade Timrå tabelltvåan Tingsryd. Två lag vars största styrka under säsongen varit att spika igen bakåt. Nu möter lagen varandra för fjärde gången den här säsongen. Vankas det återigen målsnålt?

  • MatchTimrå – Tingsryd
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Under 4,5 mål
  • Odds: 1,88 @ Unibet
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 17/2, 19,00

Timrå går riktigt bra för tillfället och laget studsade in på segerspåret direkt efter uppehållet när hemmastarka Oskarshamn besegrades med 2-1 efter straffar på bortaplan. Segern var Timrå’s femte på dom sex senaste omgångarna och laget är seriens tredje formstarkaste lag.
Trots massor av segrar har Timrå inte lyckats harva sig upp över playoff-strecket. Utan Timrå ligger på plats tio i tabellen med sextiofem poäng efter fyrtiosju omgångar och är fyra poäng efter närmsta lag på playoff-plats.
Timrå har haft ett problem under säsongen och det är målskörden framåt. Laget har gjort blott hundratre stycken, vilket är andra minst till antalet. Något desto positivare är att defensiven har gått samma väg som målskörden och Timrå har bara släppt in hundratio mål. Det är fjärde minst i hela Hockeyallsvenskan och imponerande av ett lag som ligger på en tionde plats.

Inne i Eon Arena har Timrå vunnit fler matcher än vad det har blivit förluster. Efter tjugotre hemmamatcher har Timrå avgått med segern i tretton stycken och förlorat tio. Poängskörden har blivit trettiofem och gör laget till seriens tolfte bästa hemmalag.
På hemmaplan spelar Timrå allt som oftast inte målrikt. Målskillnaden 52-50 ger målsnittet 4,43 mål per match och bara åtta av dessa tjugotre hemmamatcher har innehållit fem mål eller fler.

timra_200 V.S tingsryd

Succélaget Tingsryd har gjort det ingen trodde innan säsongen. Laget är med stormsteg på väg att få spela den Hockeyallsvenskafinalen för att därefter kvala mot SHL. En respektlös nykomling med tunga ekonomiska problem visar att det går utan ekonomiska möjligheter. Imponerande!
Tingsryd besegrade Björklöven med hela 7-2 på hemmaplan innan uppehållet och har vilat en dryg vecka nu. I tabellen finner vi åt Tingsryd på en andra plats med nittiotre poäng efter fyrtiosex omgångar med två poäng bakom serieledande AIK.
Smålänningarnas styrka under säsongen har varit försvaret. Med endast nittiosex insläppta mål under grundserien är det överlägset minst insläppta mål. Ett imponerande snitt på 2,08 insläppta mål per match.

Borta som hemma har inte spelat någon större roll för Tingsryd. Laget är seriens andra bästa bortalag med trettiofem inspelade poäng efter tjugotvå bortamatcher. Det efter tolv vinster och tio förluster.
Formen på bortaplan är däremot inge vidare med fyra raka nederlag och sist föll laget mot Leksand med 2-1 efter straffar.
Defensiven har inte varit lika bra på resande fot och offensiven har inte varit lika het som på hemmaplan. Tingsryd har en målskillnad på bortaplan 54-54 och det ger ett målsnitt på 4,90 mål per bortamatch.
Av Tingsryd’s tjugotvå bortamatcher har tretton matcher gått över linan 4,5 mål medan nio har inte orkat över.

3-0 i inbördesmöten till Småland.
Timrå har bara mäktat med att göra två mål på nykomlingarna Tingsryd. Medan smålänningarna lyckats gjort åtta på medelpadingarna. Det ger en totalt målskörd på tio mål på tre matcher och ger ett snitt på 3,33 mål.

26.12.15 HOC Tingsryd Timrå 4 : 1
12.11.15 HOC Timrå Tingsryd 1 : 3
30.09.15 HOC Tingsryd Timrå 1 : 0

Fortsätter lagen predika försvarsspelet?
Nyckeln till Timrå’s kanonform är till största del att försvars och målvaktsspelet har hållit ihop ofantligt bra. Laget har bara släppt in elva mål på dom sju senaste matcherna. Samtidigt som offensiven inte sprutar in mål utan Timrå har under säsongen gjort andra minst mål framåt. Inne i Eon Arena blir det i stort sett aldrig målrikt. Målsnittet på tjugotre hemmamatcher är 4,43 mål och hela femton matcher har slutat under 4,5 mål.
Tingsryd vill inte vara sämre på försvarsspel. Laget har släppt in minst antal mål i hela serien och snittar knappt två insläppta mål per match. Det är på bortaplan som Tingsryd spelar något målrikare men på sistone har även försvarsspelet fungerat på bortais. Sex av lagets nio senaste bortamatcher har slutat under 4,5 mål.
Det är två lag som lägger defensiven i högsta fokus. Timrå framförallt då laget inte besitter spetsarna i offensiven medan Tingsryd har gått imponerande genom serien tack vare ett stabilt försvarsspel.
Lagen har möts tre gånger under säsongen och blygsamma tio mål har fallit på dessa möten och det går snabbt konstatera att det är inte via offensiven man vinner matcherna på utan det lag som bäst försvarsspel.
Mitt spel blir under 4,5 mål till 1,88 hos Unibet.