Det vankas derby i Medelpad när Timrå och Sundsvall möts för tredje gången den här säsongen. Båda lagen är i stora behov av poäng och har förlorat dom fem respektive fyra senaste matcherna. Sundsvall har dessutom plockat in tränaren Leif Strömberg som gör comeback i båset. Blir det succé direkt?

  • MatchTimrå – Sundsvall
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: X2
  • Odds: 2,25 @ bet365
  • Insats: 1,5/5 units 
  • Spelstopp: 8/1, 19:00

Timrå svarade åter en gång för en stark insats, men en gång var det målfabrikationen som svek. Laget styrde och ställde borta mot AIK, men kunde inte överlista målvakten Robin Rahm mer än en gång och fick åka hem tomhänta med 1-2 i bagaget.
Laget inkasserade dessutom sin femte raka förlust och har bara tagit ett poäng i dessa fem matcher. Det innebär att Timrå snart på allvar är med i kampen kring kvalplatsen och efter trettiosju omgångar har Timrå bara fem poäng fler än näst jumbon Asplöven. Timrå själv står på trettiosju poäng efter trettiosju omgångar.

Inne i Eon Arena har Timrå plockat tjugoåtta poäng på sina arton hemmamatcher. Det är den tionde bästa poängskörden av ett hemmalag i Hockeyallsvenskan.
Dock har segrarna på hemmais uteblivit även på hemmaplan den sista tiden och Timrå har två raka nederlag efter att ha sist förlorat mot Björklöven 2-4 och mot Vita Hästen med 0-1 i hemmamatchen dessförinnan.

timra_200 V.S sundsvall

Sundsvall fick möjligheten att plocka in tränaren Leif Strömberg med meriter från, Färjestad, Södertälje, Malmö och Leksand. Detta efter att Sundsvall ligger hopplöst sist i Hockeyallsvenskan med femton poäng upp till närmsta lag ovanför strecket. Psyket och siktet är därav inställt på kvalspel och Strömberg är en herre som kan hantera dessa situationer.
Formen på bortalaget är inget vidare då förlusten mot Björklöven på hemmaplan med 2-3 var lagets fjärde raka nederlag och man har endast mäktat med att plocka tre poäng på dom fem senaste omgångarna.

På bortaplan har det inte gått speciellt bra för Sundsvall den här säsongen. En blytung förlust mot Leksand sist med hela 8-3 och förlusten innebar lagets sjunde på dom åtta senaste bortamatcherna. 
Föga oväntat är Sundsvall ett av seriens sämsta bortalag och har på sina arton bortamatcher endast lyckats spelat ihop femton poäng. Målskillnaden är hemsk, 40-68.

Sundsvall kommer sakna målvakten M. Åkerlund och utespelaren M. Karlsson.

Två tidigare derbyn under säsongen.
Båda dessa derbyn har slutat med segrar för Sundsvall. I det första derbyt vann laget rånlikt med 2-1 på bortaplan. I derby nummer två vann laget med 3-1 på hemmaplan i en betydligt jämnare tillställning än det första.

Vilket lag lyckas bryta förlustraden?
Ja att Timrå ska stå i 1.63 i kvällens match är rent ut sagt ett skämt. Ett ungt hemmalag och ett lag som har stora ekonomiska problem och till det tillägger vi ett sargat självförtroende med stora problem att göra mål. Laget har spelat bra match för match men lyckas inte vinna. Timrå är nu uppe i fem raka förluster och närmar sig kvalspel med stormsteg.
Sundsvall ska väl inte dras över alltför stora uttryck om. Laget har fyra raka förluster, hopplöst sist i tabellen men gör sig likt som Timrå och spelar bra i matcherna, men lyckas inte vinna. Nu har laget plockat in en ny tränare som har erfarenheter kring liknande situationer och med Strömberg i båset kan saker hända. Det som i första hand kan hända är att segrarna kommer och det oftast omgående. Jag säger inte att laget ska vinna direkt i derbyt mot Timrå, men chans till poäng är klart större än vad oddsen visar. Sundsvall har vunnit dom två tidigare mötena. Nu är det dags för det tredje derbyt, en fredagskväll med troligtvis en större publik än i vanliga fall och med en ny tränare på det så blir mitt spel att Sundsvall löser minst och spelar X2 till 2,25 hos bet365.