Slutspelsserien är i full omgång och Oskarshamn svarade för en kanoninsats med Timrå inte riktigt gjorde det. Nu möts lagen i Eon Arena. En arena som Oskarshamn har det ofantligt svårt i. Ska Timrå ta tillvara på detta och sätta käppar i hjulet för smålänningarna som vill nå playoff mot SHL?

  • MatchTimrå – Oskarshamn
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Money line Oskarshamn
  • Odds: 1,91 @ Nordicbet
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 4/3, 19,00

timra_200 V.S oskarshamn_200

Slutspelsserien äntrar den andra omgången av fem. Tabellställning är som sådan:
1. Oskarshamn    6 poäng
2. Almtuna             3 poäng
3. Mora                  3 poäng
4. Leksand             2 poäng
5. BIK Karlskoga     1 poäng
6. Timrå                 0 poäng

För Timrå’s del är steget nu upp till förstaplatsen otroligt lång. Det återstår femton poäng att spela om och laget är redan sex poäng bakom tabellettan.
Timrå inledde med att möta Almtuna på bortaplan i Uppsala. Laget svarade för en mycket blek insats och var aldrig nära att störa hemmalaget. Almtuna kunde snabbt gå upp till en 2-0 ledning innan ens elva minuter var spelade av den första perioden. Efter det orkade inte Timrå utan var långt ifrån och trots reduceringen med knappa tre minuter kvar var det aldrig nära en kvittering. Timrå föll till slut helt rättvist med 1-3.

Medan Oskarshamn fick en kanonstart med seger över Leksand och ett ryck direkt i slutspelsserien. Laget kom ut formstarkt, intensivt och fartfyllt. Leksand orkade stå emot i två perioder och hade 1-1 inför slutakten. Men där tog orken slut och Oskarshamn kunde göra tre snabba mål och gå fram till en 4-1 ledning och bevaka därifrån. Segersiffrorna blev slutligen 4-2.

Lagen möttes fyra gånger under grundserien.
Och det var verkligen ingen rolig läsning för fansen åt laget från Småland. Endast en seger av fyra möjliga och bara tre tagna poäng mot Timrå. Segern för Oskarshamn kom efter övertid  på hemmaplan när slutresultatet blev 3-2. Annars vann Timrå båda sina hemmamatcher och en i Be-Ge Hockey Center. Notera att två matcher slutade oavgjort efter fulltid.

15.02.16 HOC Oskarshamn Timrå 1 : 2
(1 : 1)
15.12.15 HOC Timrå Oskarshamn 3 : 2
10.11.15 HOC Oskarshamn Timrå 3 : 2
(2 : 2)
26.09.15 HOC Timrå Oskarshamn 3 : 1

Kan Oskarshamn bryta trenden mot Timrå?
Går resultaten Oskarshamns väg ikväll kan serien nästan kännas avgjord efter två omgångar. Den positionen vill laget mer än väl hamna i och spelet som visades upp mot Leksand var mäkta imponerande. Oskarshamn trummade på och visade vilken kapacitet det finns i laget. Dessutom märks det att laget skiner av självförtroende och inte blev det mindre av den varan när segern var den sjätte på dom sju senaste matcherna.
Nu möter laget ett Timrå som såg otroligt svagt ut mot Almtuna. Ett Timrå som fick kriga in i det sista för att nå play-off-spel och slutspelsserien. Det kändes som det märktes tydligt i mötet mot Almtuna att det lilla extra inte fanns där och mättnaden över att ha nått slutspelsserien visades. 
Timrå har gjort en säsong klart över det godkända och har nästa säsong en bra stomme att bygga vidare på. Men att laget kommer orka spela för att nå SHL-kval ser jag inte.
Oskarshamn må ha haft det tungt mot Timrå tidigare under säsongen men nu är det nya förutsättningar och gästerna lyser av självförtroende och går för att vinna serien.
Jämför vi kvalitén mellan lagen är det stora skillnader och sedan mellan lagens motivationer är det lika stor skillnad.
Det gäller för Oskarshamn att inte tappa sitt spel utan bygga vidare på det och behålla förarsätet i slutspelsserien.
Det kommer laget även att göra mot Timrå och jag spelar en borta seger inklusive övertid och straffar till 1,91 hos Nordicbet.