Kvalseriens tredje omgång avslutas idag med två matcher på tablån, den ena hämtar vi från E.ON Arena där Timrå tar emot Örebro. Har hittat ett spel på 1×2 här som jag tycker känns mycket vettigt med tanke på förutsättningarna. Haka på!

  • Match: Timrå – Örebro
  • Spel: Timrå
  • Odds: 1.75 @ ladbrokes
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19:00

Timrå har fått en bra start på kvalserien med fyra inspelade poäng på två matcher, vid vinst idag tar man sig alltså minst upp på en andraplats i tabellen. Senast det begav sig var man i Tegera Arena och utkämpade ett hårt slag mot Leksand, som man till slut vann efter förlängningen där gamle räven Jonathan Hedström frälste. Nu är man tillbaka på hemmais och givetvis är det ett extra stort plus när man har publiken med sig. Förvisso hade man stora problem på hemmais mot Bofors i öppningsmatchen av kvalserien, men en öppningsmatch är aldrig lätt i ett sånt här pressat läge, bara att kolla på Djurgården. Nu har man blivit lite varma i kläderna och jag tycker man har en mycket passande uppgift framför sig här.

Endast frågetecken för hemmalaget är Timo Pärssinen, i övrigt samma manskap som senast.

Kan fansen lyfta fram sitt lag till vinst ikväll?

Örebro har till skillnad från Timrå fått en riktig skitstart på kvalserien med två raka förluster, och det ser nu onekligen mörkt ut att nå elitserien. En knapp förlust mot Leksand följdes upp av en brakförlust på bortais mot Rögle med hela 5-1. Det känns lite som för Leksand tidigare kvalserier, man är helt överlägsna i grundserien av hockeyallsvenskan för att sedan slå av på takten och inte kunna prestera alls i kvalserien. Örebro hade inte heller någon lysande form på avslutningen av hockeyallsvenskan och man kände lite vittring av att detta skulle ske.

Alla tillgängliga för spel i bortalaget enligt hemsidan, men lite magsjuka har smygit runt på en del spelare och det är givetvis inte optimalt.


Det är inte längre en öppningsomgång av kvalserien och Timrå har nog skakat bort all nervositet nu. Man har en bättre trupp än Örebro och dessutom hemmapubliken i ryggen idag. Tycker ladbrokes 1.75 på hemmavinst är riktigt bra, spelas med lite över medel!

/e@sy