Det återstår bara kring tolv omgångar av grundserien av Hockeyallsvenskan. Under lördagen spelas det nya matcher och det är en viktigt streckmatch för båda lagen när Timrå möter Leksand. Ett hemmalag som krigar för att undvika ett negativt kval medan gästerna krigar för spel mot SHL. Vilket lag krigar bäst idag?

  • MatchTimrå – Leksand
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Money line Red Leksand 
  • Odds: 1,95 @ Nordicbet
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 23/1, 19,00

Timrå har problem med defensiven för tillfället. Laget åkte på sin andra förlust på dom tre senaste omgångarna när bottenlaget Asplöven vann över Timrå i Eon Arena med 2-1. Men det var defensiven vi nämnde först. Det är nämligen så att Timrå har släppt in tio mål på sina tre senaste matcher och det har varit svängdörrar i försvarsspelet.
I poängskörd är det skralt. Blott fyra inspelade poäng av lagets femton senast möjliga och Timrå är seriens tolfte formstarkaste lag. Totalt har Timrå mäktat med femtiotvå poäng efter fyrtioen poäng efter fyrtioen spelade matcher och ligger på en tolfte plats. Upp till playoff är det nio pinnar och ner till kvalspel är det bara sex poäng. Lägg därtill att Timrå har en eller två matcher mer spelad än samtliga lag förutom Vita Hästen i serien.

På hemmaplan är formen inte den bästa. Förlust i den senaste hemmamatchen och det var lagets tredje förlust på dom fyra senaste hemmamatcherna.
Poängen har haglat in i hemmaborgen Eon Arena utan med trettio inspelade poäng på tjugo hemmamatcher är Timrå seriens blott elfte bästa hemmalag.

timra_200 V.S leksand_200

Leksand fortsätter att vinna hockeymatcher och tog sin femte seger av dom sex senast möjliga när laget besegrade Björklöven efter straffar på bortais med 3-2. Minnet från den matchen är tacklingen R. Jakobsson delade ut på Björklöven’s Kim Karlsson. En fullständigt onödig tackling som kommer tendera i flera matchers avstängning.
Som vi kan förstå är Leksand’s form god. Laget har tagit elva poäng på dom fem senaste omgångarna och är seriens andra formstarkaste lag.
I tabellen har Leksand befäst sina möjligheter till playoff och ligger på en åttonde plats med sextioen poäng efter fyrtio spelade omgångar och har dessutom sex poäng ner till Pantern som är närmsta lag utanför playoff.

Något Leksand har fått ordning på under grundserien är sitt bortaspel. Tre segrar på lagets fyra senaste bortamatcher och dessutom har det blivit två raka bortasegrar.
Poängskörden har kommit upp i tjugotvå poäng efter tjugoen bortamatcher och dalmasarna är seriens åttonde bästa bortalag. Detta efter sju vinster och fjorton förluster.

3-0 till Leksand.
Så är fallet av lagens inbördesmöten den här säsongen. Leksand har besegrat Timrå två gånger på hemmaplan och en gång på hemmais.

30.11.15HOCLeksandTimrå3 : 1
18.10.15HOCTimråLeksand1 : 3
11.09.15HOCLeksandTimrå3 : 2

Vilket lag lyckas avgå med segern?
Ur mitt perspektiv ska det vara Leksand. Ett bortalag som är uppe i en bra formtopp. Nämligen seriens andra formstarkaste lag efter AIK. Dessutom har lagets bortaspel skärpts till ordentligt och man har nu tre segrar på sina fyra senaste bortamatcher. Lägg till att då har Leksand besegrat hemmastarka Björklöven och Västerås.
Medan Timrå inte alls är i bra form. Ynka fyra poäng på dom fem senaste omgångarna. Hemmaspelet är inte det vassaste och har inte varit det under säsongen heller. Plus att lagets defensiv inte är inne i sin bästa period för tillfället. Hela tio insläppta mål på dom tre senaste matcherna och att då möta Leksand som verkligen fått igång målfabrikationen passar inte ihop.
Slutligen är Leksand ett bättre hockeylag än Timrå. Laget har besegrat medelpadingarna tre av tre gånger den här säsongen och det är inte emot Leksand som Timrå ska rädda ett nytt kontrakt mot.
Mitt spel blir en Leksand’s seger inklusive övertid och straffar till 1,95 hos Nordicbet.