Den fyrtioandra omgången av Hockeyallsvenskan tjuvstartar idag med krisande Timrå mot toppformade Karlskrona. Båda lagen kommer till spel med goda former då Timrå har tre segrar på sina fyra senaste och Karlskrona har fem raka segrar. I E.ON Arena brukar Timrå trivas mot Karlskrona då det har blivit i dom tre matcherna lagen har mötts där. Är Timrå det lag som sätter stopp för Karlskrona’s segersvit?

  • Match: Timrå – Karlskrona
  • Serie:Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Hemmalaget över 0,5 mål första perioden? Ja
  • Odds: 1,81 @ Unibet
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 22/1, 19:00

Timrå bröt sin tre matchers långa segersvit i den förra omgången då laget fick se sig besegrade mot Mora på bortaplan. Matchen började inte på ett bra sett för Timrå, då laget hamnade i ett tidigt 0-3 underläge i den första perioden. Men trots reducering innan perioden var över kom Timrå aldrig närmare än en 3-2 reducering i början av den andra perioden. Mora vann matchen med 5-2.

Men tack vare lagets segrar den senaste tiden har Timrå äntligen fått klättra över kvalstrecket igen. Med elva omgångar kvar att spela har Timrå efter fyrtioen omgångar tagit femtioen poäng. Det räcker för att placera sig över kvalstrecket med en poäng och inneha den tolfte platsen i tabellen.

I E.ON Arena har Timrå tagit trettioen poäng av sina totalt femtioen inspelade. Det gör Timrå till Hockeyallsvenskans trettonde bästa hemmalag. Det med en statistik på tio segrar och elva förluster, varav en efter övertid/straffar.
Timrå besegrade Rögle i sin senaste hemmamatch med 3-2. Det var lagets tredje hemmaseger på sina fem senaste hemmamatcher. Timrå har även tagit poäng i fyra av dessa fem matcher. Noterbart är att Timrå har gjort minst ett mål under den första perioden i fem raka hemmamatcher.

timra_200 V.S karlskrona_200

Karlskrona fortsätter att ånga på. Laget besegrade Oskarshamn med 3-1 på hemmaplan i senaste match. Karlskrona tog ledningen sent i den första perioden och utökade sent i den andra till 2-0. Oskarshamn hann reducera innan den andra perioden var slut men Karlskrona kunde hålla undan och slutakten och vinna med 3-1 efter mål i öppen kasse.

Karlskrona tog därmed sin femte raka seger och har med den starka formen tagit sjuttiofem poäng. Det leder till en tredje plats i tabellen med ett poäng bakom serieledande Malmö, men samma poäng som tvåan BIK Karlskoga. Närmsta lag bakom är fyran Västerås som är två poäng bakom.

Karlskrona gör en klart godkänd säsong på bortaplan. Laget har tagit trettio poäng på resande fot efter tjugoen bortamatcher. Det via elva segrar, varav tre efter övertid/straffar och tio förluster. Karlskrona placerar sig därmed som Hockeyallsvenskans femte bästa bortalag.
Karlskrona har en fyra raka bortasegrar efter att ha besegrat Almtuna med 4-0 i den senaste bortamatchen.

Det fjärde och sista mötet för den här grundserien.
Karlskrona vann lagens första möte med 5-3 på hemmaplan.
Den andra matchen spelades med Timrå som hemmalag och då vann hemmalaget med 5-2.
I det senaste mötet som spelades i Telenor Arena vanns än en gång av hemmalaget. Denna gång Karlskrona med 3-1.
Sen lagen möttes för första gången i Hockeyallsvenskan inne i E.ON Arena har det blivit tre möten. Det gemensamma är att Timrå har vunnit samtliga. I dessa matcher har Timrå gjort minst ett mål under den första perioden i två av dessa tre matcher.

Timrå med målform på hemmaplan mot formstarka Karlskrona.
Båda lagen kommer till spel med samma manskap som i sin senaste match.
Timrå har fått igång sitt hemmaspel den senaste tiden och har tagit poäng i fyra av dom fem senaste hemmamatcherna. Inte nog med det så har Timrå nätat minst ett mål under den första perioden i fem raka hemmamatcher.
Timrå är ett lag i stort poängbehov och kommer kliva ut att spela en desperat hockey. Karlskrona har fem raka segrar och det är frågan om laget kommer känna sig något nonchalanta mot bottenlaget Timrå och tänka att det här tar vi lätt.
Men med ett Timrå som har sprattlat till på slutet och har varit skickliga på att göra mål tidigt i matcherna kommer laget gå ut för att ta kommandot på hemmaplan och försöka ta ledningen.
Sen har ju även Timrå tre raka hemmasegrar mot Karlskrona och har gjort mål i den första perioden i två av tre försök.
Mitt spel blir Timrå att göra mål under den första perioden till 1,81 hos Unibet.