Hockeyallsvenskan går in i sjätte omgången. Timrå IK har två raka segrar i ryggen och kan laget behålla sin fina form när Västerås IK kommer på besök i E-ON Arena?

  • Match: Timrå IK – Västerås IK
  • Speltips: Money line Västerås
  • Odds: 1,82 @ Expekt
  • Insats: 4/5 units
  • Spelstopp: 24/9, 19.00

Timrå har inför den här säsongen valt att bygga ett lag på kontinuitet. Med endast tre nyförvärv inför säsongen så är den stora stommen kvar i klubben. En klubb som har det tufft ekonomiskt och har inte musklerna för att kunna binda till sig namnkunniga spelare utan satsar istället på egna och unga talanger.

Efter att ha inlett säsongen med tre raka förluster så vann Timrå äntligen mot BIK Karlskoga på hemmaplan med 3-2, och följde upp segern med att ta en ny vinst mot AIK på bortaplan med samma segersiffror.
Med sju poäng på fem spelade matcher så befinner sig Timrå på en åttonde plats i en något haltande tabell.

Hemma i E-ON Arena så har Timrå spelat två matcher. Med en 1-2 förlust i premiären mot Mora så vann Timrå sin senaste hemmamatch. Då mot BIK Karlskoga med 3-2.
Det leder till att Timrå är efter två hemmamatcher Hockeyallsvenskans nionde bästa hemmalag med en seger och en förlust och en målskillnad på 4-4.
Timrå kommer komma till spel med samma lag som sist och saknar därmed Tommy Stenqvist och Mattias Nilsson.

Timrå västerås

Västerås har inte kommit upp till förväntningarna inför den här säsongen. Laget har satsat hårt för att tillhöra SHL nästa säsong. Med nyförvärv som Conny Strömberg, Dustin Johner och Nick Angell bland annat så är laget intressant.

Men en inledning på två raka förluster, Vita Hästen 2-5 hemma och Södertälje 3-1 borta så var säsongsstarten inte riktigt det laget hade hoppats på. Men så kom äntligen segern i den tredje omgången mot Asplöven på hemmaplan med 2-1. Laget studsade trots segern inte in på en positiv trend utan föll igen i omgången senare mot Almtuna på bortaplan med 2-0. Frågan är däremot om laget nu har vänt på skutan. Med 3-0 segern senast mot Oskarshamn på hemmaplan så fick laget svar på många frågor och det såg mycket bra ut. Ett bra powerplay med två mål i den spelformen och en hållen nolla bland annat.

Västerås har därmed spelat till sig sex poäng på fem matcher och ligger på en inte alltför imponerande elfte plats.
Bortaspelet är den stora orsaken till att laget inte ligger högre upp. Med två bortamatcher spelade så har Västerås inte plockat en enda poäng hittills och har bara gjort ett mål framåt och har en målskillnad på 1-5.
Enligt tränaren Filander så saknas inga spelare under gårdagen och laguppställningen kommer att spikas under matchdagen.

Västerås tog tre av fyra segrar mot Timrå förra säsongen.
Med två vardera hemmamatcher förra säsongen så vann Västerås samtliga möten i E-ON Arena. Värt att notera är att Timrå enbart lyckades göra fyra mål på Västerås under förra säsongens fyra möten.

Västerås måste börja vinna på bortaplan för att inte halka efter topplagen.
En match med två lag som har två olika mål med säsongen. Timrå’s mål är att hålla sig kvar i serien med sitt unga och utvecklande lag samtidigt som ekonomin går i rätt riktning. Medan ett Västerås satsar hårt för att göra ett återtåg till SHL då det erbjuds två ”bonus” platser nästa säsongen då ligan utökas till fjorton lag och chanserna att gå upp blir aldrig större än så här.
Därför väljer jag att spela på Västerås.
Varför? Jo för att Västerås har ett starkt lag och det tar några omgångar att spela ihop sig. Med en helt ny tränarstab och några nyförvärv tar det tid att få kombinationerna att klicka. Men vi fick ett bra bevis senast mot Oskarshamn spelet var bra, bra försvarsspel, bra i powerplay och i boxplay. Nu möter Västerås ett Timrå som inte är lika slagkraftigt som sig själva men laget är ungt så segern kommer inte bli en dans på rosor. Men gör Västerås som laget gjorde med Oskarshamn så blir det seger i kvällens match och laget trivs i regel bra mot Timrå och framförallt på bortaplan.

Mitt spel blir därmed Västerås inklusive övertid och straffar till 1,82 på Expekt.