Idag drar äntligen kvalserien igång och vilket drama vi har framför oss! Tio nervkittlande omgångar innan vi vet vilka två lag som huserar i elitserien nästa säsong. Har hittat ett fint spel i matchen mellan Timrå – Bofors som jag testar.

  • Match: Timrå – Bofors
  • Spel: Timrå -1 (3-vägs)
  • Odds: 1.86 @ unibet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 19:00

Timrå har sedan länge vetat om att man ska genomlida denna kvalserie, då man halkade efter rejält i årets elitserie. Det ser jag dock som endast positivt då man förberett sig väl och lagt upp en plan för hur man ska fixa ett elitseriekontrakt. Man kommer även in i detta kval med ett bra spel i slutet av elitserien. Vinst mot Djurgården, vinst mot Färjestad och en knapp förlust mot Brynäs. Håller man bara uppe det spelet ska man kunna avfärda Bofors enkelt här.

Skadeläget ser bra ut och man har fått tillbaka Bremberg och Molinder som bägge är i speldugligt skick nu. Endast Johan ”bagarn” Andersson och Antti Halonen finns på skadelistan.

Bofors eller BIK Karlskoga som man egentligen heter (kör på Bofors säsongen ut) tog sig till denna kvalserie efter en tredjeplats i grundserien av hockeyallsvenskan. Man var det bästa hemmalaget i den serien och man kommer säkert kunna störa de andra lagen i kvalserien just på hemmais. Men på bortais har man inte rosat marknaden och att man ska kunna hitta på något borta mot Timrå känns väldigt långsökt.

Bofors är helt skadefria och har samtliga spelare till förfogande.


Senast Timrå och Bofors möttes var i kvalserien 2002, en serie som Timrå tog hem 16 poäng före Bofors, när lagen möttes slutade siffrorna på 5-0 och 7-2 till Timrås favör. Jag tror vi får se något liknande i årets kvalserie då elitserielagen ska vara bra mycket bättre än Bofors. Jag tror Timrå fixar detta med ett par puckars marginal och 1.86 för -1 känns som ett bra odds, hittas på unibet.

/e@sy