Streckdramatiken i Hockeyallsvenskan existerar oerhört. I en av kvällens tre matcher möts tolfte placerade Timrå mot tretton placerade Asplöven. Det skiljer nio poäng mellan lagen, men Timrå har två matcher fler spelad och kliver in som stora favoriter. Är Timrå verkligen favoriter i det här mötet?

  • MatchTimrå – Asplöven
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: X2
  • Odds: 1,90 @ Nordicbet
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 21/1, 19,00

Timrå vann en rafflande match mellan två formsvaga lag när Västerås besegrades med 4-3 på bortais efter övertid. Förlusten var trots allt lagets andra på dom tre senaste matcherna, men trots det har Timrå bara fem inspelade poäng på dom åtta senaste omgångarna. Svårt att kalla laget formstarkt och båda övertidssegrarna kom mot formsvagt motstånd, varav en var mot jumbon Sundsvall.
Segern sist gav Timrå lite andrum neråt i alla fall och ligger i dagsläget nio poäng före Asplöven som innehar den andra kvalplatsen och Timrå befinner sig på seriens tolfte plats och har sju poäng upp till playoffspel.

Timrå har spelat nitton hemmamatcher. Av dessa matcher har laget förlorat eller ”bara” tagit poäng i tolv. Det vill säga att Timrå har sju trepoängare av nitton möjliga. Poängskörden på hemmaplan är skaplig med trettio poäng och det gör laget till seriens elfte bästa hemmalag.
Timrå besegrade jumbon Sundsvall i derbyt i den senaste hemmamatchen med 2-1 efter övertid. Segern satte stopp på en förlustrad på två matcher på hemmaplan.

timra_200 V.S Asplöven

Asplöven som på förhand inför säsongen tippades skulle vara med i toppen och kriga. Så har fallet verkligen inte blivit och förlusterna har mestadels avlöst varandra.
Asplöven ligger näst sist i Hockeyallsvenskan med fyrtiotre poäng efter trettioåtta spelade matcher. Upp till säker mark och till motståndarna Timrå är det nio pinnar. Fördelen för Asplöven är att laget har spelat två matcher färre än sin motståndare ikväll och seger ikväll är förutsättningar betydligt bättre.
Asplöven föll med 1-3 på hemmaplan mot Björklöven i den förra omgången och laget har spelat ihop sex poäng på kontot på dom fem senaste matcherna.

Då gäller det att Asplöven trampar igång bortaspelet. Laget har lyckats tagit någon form av poäng i nio av nitton bortamatcher. Totalt har laget sex ynka segrar på bortais och totalt sexton inspelade poäng. Det gör Asplöven till seriens näst sämsta bortalag.
Laget besegrade förvisso formsvaga Västerås med 4-3 efter straffar i lagets senaste bortamatch och har tre segrar på bortais på lagets fem senaste matcher.

Säsongens tredje och näst sista möte.
Timrå har lyckats vunnit dom två tidigare mötena. Först en 2-1 seger på hemmaplan efter straffar. I möte nummer två vann Timrå på bortaplan med uddamålet 3-2. Notera att Timrå’s 3-2 mål kom med endast tjugosex sekunder kvar av matchen.
Lagens fem senaste möten har slutat med två segrar för Timrå och tre för Asplöven.
Dom fem senaste mötena inne i Eon Arena mellan lagen har resulterat i att Asplöven har tagit poäng i samtliga och avgått med segern i fyra av dom fem matcherna.

Tre ofantligt viktiga poäng som står på spel.
Att Timrå ska vara så här stora favoriter inför mötet köper jag inte. Det på grund av att det spel Timrå visat upp den sista tiden inte har varit bra. Två övertidssegrar mot seriens två formsvagaste lag och annars sex förluster på dom åtta senaste matcherna. Nu möter laget ett desperat och spelsuget Asplöven. Ett bortalag som blandar och ger men har svarat för bättre insatser den sista tiden. Laget har dessutom vilat i fem dagar sedan den förra matchen och har hunnit gått igenom mycket för att hämta ork och mod.
Mot Timrå trivs även Asplöven. Den här säsongens matcher har varit stolpe ut mot medelpadingarna, men trots allt har Asplöven vunnit fyra av dom fem senaste mötena inne i Eon Arena och vann samtliga möten förra säsongen på både hemma och bortaplan.
Med två lag som är i stort poängbehov och Asplöven ligger nio poäng bakom Timrå och förlust idag blir uppförsbacken lång trots att laget har två matcher mindre spelad. Jag har svårt att se att Asplöven inte kommer sälja sig dyrt och det luktar kryss på förhand, alternativt en bortaseger. Timrå är inte märkvärdiga på hemmaplan och laget är inte bättre än Asplöven om vi ska jämföra kvalité.
Därav ser jag värdet på X2 till 1,90 hos Nordicbet.