En match i Hockeyallsvenskan under onsdagen. Det ska spelas match i Eon Arena och en streckmatch mellan tabellelvan Timrå som möter tabellsexan Almtuna. Det skiljer bara åtta poäng mellan lagen inför mötet och lagens tidigare möten har varit målsnåla och resulterat i bortasegrar. Blir utgången likvärdig efter ikväll?

  • MatchTimrå – Almtuna
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Under 5,0 mål
  • Odds: 1,82 @ Unibet
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 3/2, 19,00

Timrå har fått upp farten ordentligt den sista tiden och segrarna har avlöst varandra. Laget har tagit tio poäng på dom fem senaste matcherna och ses som Hockeyallsvenskans fjärde formstarkaste lag. I den förra omgången besegrades BIK Karlskoga med 3-1 på bortais och Timrå tog sin tredje raka seger.
I serietabellen finner vi åt Timrå på en elfte plats med sextio inspelade poäng efter fyrtiofyra spelade matcher. Upp till playoff-plats skiljer det bara ett poäng, men det gör det för ytterligare två lag och nackdelen för Timrå är att laget har spelat en match mer än samtliga lag kring playoff-strecket.
Timrå’s säsong har uppvisat ett stabilt försvarsspel och laget har bara släppt in hundrasju mål efter grundseriens alla omgångar och det är femte minst till antalet. Nackdelen är att offensiven varit svag och med endast nittionio mål framåt är det tredje minst gjorda mål i serien.

Hemma i Eon Arena har hemmaspelet inte varit seriens bästa. Tolv segrar på tjugoen hemmamatcher och totalt trettiotvå inspelade poäng. Det gör Timrå till seriens tolfte bästa hemmalag.
På hemmaplan spelar Timrå otroligt målsnålt och med målskillnaden 50-48 snittas lagets hemmamatcher på 4,66 mål. Dessutom har bara sex av tjugoen hemmamatcher resulterat i sex mål eller fler.
Formen på hemmais är däremot sisådär. Det blev förvisso en 3-2 seger efter övertid mot Leksand i den förra hemmamatchen, men det var blott lagets andra seger på dom fem senaste hemmamatcherna. Noterbart är att fyra av dessa fem hemmamatcher har slutat under 5,0 mål.

timra_200 V.S  almtuna_200

Almtuna vill inte vara sämre än sina motståndare i formtabellen utan Almtuna har lyckats tagit elva av dom femton senast möjliga poängen och är Hockeyallsvenskans tredje formstarkaste lag. Laget besegrade krislaget Västerås med hela 6-2 på bortaplan i den förra omgången.
Segern innebar att Almtuna befäste sin position i tabellen och har nu spelat ihop sextioåtta poäng efter fyrtiotre omgångar. Laget har bara ett poäng upp till femman Vita Hästen och ner till jagande playoff-lag är det åtta pinnar.
Almtuna har under säsongen levererat starkt i offensiven och har mäktat med att göra hundratjugotvå mål. Det är tredje flest till antalet och försvarsspelet har varit stabilt. Med hundrafjorton insläppta mål är det åttonde minst och ger ett snitt på 2,65 insläppta mål per match.

På bortaplan har Almtuna varit bra under grundserien. Laget är Hockeyallsvenskans sjunde bästa bortalag med tjugosex inspelade poäng på tjugoen bortamatcher.
Det är framförallt på bortaplan som Almtuna har haft bekymmer i defensiven och har släppt in mer än hälften av sina mål på resande fot. Totalt har laget en målskillnad på 59-65 på alla bortamatcher och det ger ett snitt på 5,90 mål per bortamatch.
Almtuna besegrade som sagt Västerås i sin senaste bortamatch och tog andra bortasegern på dom fem senaste bortamatcherna.

 Tre raka bortavinster under säsongens möten.
Det började med att Timrå vann med 3-2 i Metallåtervinning Arena. Almtuna fick revansch när lagen möttes i Eon Arena och vann med 3-2 efter straffar. Timrå vill däremot vara snäppet värre och nollade Almtuna i lagens senaste möte då man vann med 3-0 i Uppsala.
Anmärkningsvärt är att lagens fem senaste möten har alla vunnits av bortalaget och Timrå har tre segrar och Almtuna två. Noterbart är att lagen har åtta raka möten under 5,5 mål och sju av dessa matcher har aldrig nått upp till fem mål.

 Fortsätter lagen spela målsnålt mot varandra?
Trenden mellan lagen är oerhört tydlig för det i alla fall. ÅTTA raka möten under 5,5 mål, varav sju möten har hamnat under 5,0 mål.
Timrå är dessutom ett av seriens målsnålaste lag i både offensiven som i defensiven. Laget gör otroligt lite mål framåt trots att målskyttet har lossnat på slutet så har defensiven stängt igen totalt istället. Speciellt på hemmaplan där Timrå spelar målsnålt utan dess like. Ett målsnitt på 4,6 mål per hemmamatch och hela femton av lagets tjugoen hemmamatcher har slutat under 5,5 mål.
Medan Almtuna har haft lite svängdörrar i försvarsspelet den sista tiden. Ett Almtuna som i regel annars brukar vara väldigt säkra i defensiven har en del att jobba på i bortaspelets defensiv. Mot Timrå kommer den uppgiften väl tillhands då det kommer gälla att hålla tätt för att Timrå kommer inte bjuda upp till någon hawaii-hockey utan kommer spela smart och säkert för att ta med sig poäng från matchen.
Ska det bli poäng från båda lagen gäller det att fokuset ligger på rätt saker och inget får bjudas. Det återstår bara nio omgångar och poängen som återstår är otroligt viktiga. Därför kan vi förvänta oss en matchbild med viss försiktighet och hellre dumpa pucken än chanspassa den.
Mitt spel blir under 5,0 mål till 1,82 hos Unibet.