En match i Hockeyallsvenskan under torsdagskvällen. Där möts två lag i olika kriser. Timrå som har stora ekonomiska problem och klubben har satt nytt datum för spelare att lämna klubben om inte den ekonomiska frågan löser sig. AIK har desto större problem i det sportsliga. Laget förlorade sist och inkasserade sjätte raka förlust. Inte lär det kännas bättre för AIK-spelarna då Timrå har vunnit samtliga tre möten den här säsongen. Kan ett hungrigt Timrå fortsätta sitt spel trots problemen på sidan av?

  • Match: Timrå – AIK
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Över 4,5 mål
  • Odds: 1,70 @ Betsafe
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 29/1, 19:00

Timrå kommer till spel med en ovetande framtid framför sig. Klubben är på möte efter möte och gör allt i sin makt för att rädda föreningen.
Till det sportsliga så gör i alla fall spelarena allt för att laget inte ska åka ur Hockeyallsvenskan. Senast besegrades formstarka BIK Karlskoga med 5-2 på bortais och Timrå tog poäng i den fjärde matchen av dom fem senaste.

Med tre segrar på Timrå’s fem senaste matcher har Timrå helt plötsligt gått från att vara iskalla till Hockeyallsvenskans femte formstarkaste lag.
Timrå har efter fyrtiotre omgångar tagit femtiofem poäng. Det gör att Timrå placerar sig på en elfte plats i tabellen med sex poäng upp till playoff och tre ner till kvalplatserna.
Timrå har en målskillnad på dessa matcher som lyder 106-119. Det ger ett snitt på 5,23 mål per match.

Hemma i E.ON Arena har spelet blivit bättre under den senare delen av säsongen. Timrå är nu uppe i trettiotvå poäng på hemmaplan och är Hockeyallsvenskan trettonde bästa bortalag. Formen är däremot stigande på hemmaplan då laget har plockat poäng i fyra av dom fem senaste hemmamatcherna.
Timrå har spelat något målsnålare sett över hela säsongen på hemmaplan jämfört med bortaspelet, och har en målskillnad på 55-51. Det ger ett snitt på 4,81 mål per match.
Timrå föll i sin senaste hemmatch mot Karlskrona med 2-1 efter straffar. Noterbart är att det var Timrå’s första hemmamatch på sju hemmamatcher som inte innehöll minst fem mål.

Timrå kommer till spel med samma lag som senast om inga sjukdomar eller plötsliga skador dyker upp.

timra_200V.S aik_200

Ja ni AIK. Ni började ju så bra när Peter Nordström tog över klubben. Men så fort laget kom förbi kvalplatserna så har spelat raserat åter en gång och det kommer bli en nervig avslutning för klubben och deras supportar. Inte blev det bättre när AIK föll i sin senaste match hemma mot Oskarshamn med 2-1 efter övertid. Förlusten innebar AIK’s sjätte raka.

Med en form som är allt annat än bra så är det inte konstigt att AIK ligger där laget legat i stort sett hela säsongen, på jumboplats. AIK har efter fyrtiotre omgångar tagit femtioen poäng och ligger sist i tabellen. Det är fyra poäng upp till närmsta lag ovanför kvalplats.
AIK har haft stora bekymmer med defensiven under säsongen. Med hundratjugofyra insläppta mål är det fjärde flest i serien. Ett snitt på 2,88 insläppta mål per match.

AIK är i alla fall inte sämst på bortaplan. Laget har spelat tjugoen bortamatcher och har på dessa bortamatcher tagit tjugotvå poäng. Det gör AIK till seriens elfte bästa bortalag.
AIK har släppt in merparten av sina mål på bortaplan och har en målskillnad på 45-65. Det ger ett snitt på 5,23 mål per match.
AIK föll i sin senaste bortamatch mot Almtuna med 4-2. Det var AIK’s tredje raka bortaförlust och den femte på lagets sex senaste bortamatcher. Noterbart är att fyra av dessa sex matcher har slutat med minst fem mål på tavlan.

AIK kommer sakna sin lagkapten Patric Blomdahl resten av säsongen och förutsättningarna blir inte bättre för laget.

Det fjärde och sista mötet någonsin mellan lagen?
Dom tre tidigare matcherna har slutat med tre raka segrar för Timrå. Först vann Timrå med 3-2 på Hovet. För att sedan vinna med 3-1 på hemmaplan. I det senaste mötet vann Timrå med 2-1 på bortaplan. Timrå har alltså tagit fullpott mot AIK den här säsongen.

Två lag som inte vet om dom existerar nästa säsong.
Men lagen spelar för stunden och Timrå krigar på som bara den för överlevnad. Spelarna ger sitt yttersta och har inte slutat spelat för klubbmärket trots att spelarna eventuellt får lämna klubben inom bara några dagar.
Den senaste tidens turbulens kring Timrå har stärkt laget som har plockat poäng i nästan alla matcher den senaste tiden. Inte nog med det så har målskyttet vaknat till. Fem mål senast och då på bortaplan,och sexton mål i sina fem senaste hemmamatcher. Mot då ett AIK som inte har ett bra försvarsspel som levererar den här säsongen. AIK har släppt in femton mål på sina fem senaste bortamatcher och laget har inte fått målskyttet att fungera den senaste tiden. För AIK’s del så är det ett måste med poäng i den här matchen för att kunna slippa kvalspel och eventuellt lyckas ta sig till playoff.
Men för att det ska lyckas så måste målskyttet vakna till liv för försvarsspelet går det inte att lita på. Att då få möta ett Timrå som har gjort strålande matcher mot AIK den här säsongen. Tre segrar av tre och åtta gjorda mål. Sen är Timrå är i god målform och laget kanske kommer spela sin sista hemmamatch under namnet Timrå IK om det blir konkurs om några dagar.
Båda lagen snittar även en hel del mål i varje match. Timrå har sex av dom sju senaste matcherna på hemmaplan över 4,5 mål och AIK har fyra av sin sex senaste bortamatcher över 4,5 mål.
Spelare och ledare i Timrå kommer ge allt för att det ska bli seger och i alla fall visa den sportsliga delen av hockeyn att kan laget i alla fall. Samt att AIK kommer gå för att vinna matchen och ge sig en sista chans att kunna nå playoff. Men då kommer det att behövas minst tre mål från stockholmarna.
Så mitt spel blir över 4,5 mål till 1,70 hos Betsafe.