En riktigt trevlig hockeykväll att se framemot. Full omgång i den Svenska Hockeyligan och en full omgång i Hockeyallsvenskan. Fokus läggs på två lag med uppåtgående form där hemmalaget Timrå har tre raka segrar och vunnit fyra av lagets fem senaste, mot ett AIK som har två raka segrar och vunnit tre av lagets fem senaste. AIK som vid seger kan lämna jumboplatsen!

  • Match: Timrå – AIK
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Money line AIK
  • Odds: 2.45 @ Unibet
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 28/10, 19:00

Timrå kommer till spel efter en 2-1 seger efter förlängning borta mot BIK Karlskoga. Timrå tog ledningen i mitten av den andra perioden. Tiden såg ut att rinna ut för hemmalaget BIK Karlskoga men i i powerplay med mindre än tre minuter kvar och laget räddade med sig poäng. En chans rik förlängning slutade dock mållöst och matchen gick till straffar. Där avgjorde Timrå’s trotjänare Per Hallin.

Timrå med sin stigande form har tagit 25 poäng på 17 spelade omgångar. Med den poängskörden ligger laget på en sjunde plats i Hockeyallsvenskan med endast fem poäng upp till direktplatsen till SHL.
Timrå har på sina fem senaste matcher gått segrande ur fyra och har nu tre raka segrar.

Hemma i E-ON Arena har utdelningen inte varit den bästa. Med fyra segrar och fem förluster och en poängskörd på tolv poäng på lagets nio första hemmamatcher så är Timrå seriens tolfte bästa hemmalag.
Timrå vann i sin senaste hemmamatch mot Karlskrona med 5-2. Efter en mållös första period rivstartade Timrå den andra perioden och vann den med hela 4-0.
Timrå har på sina fem senaste hemmamatcher tagit tre segrar och förlorat två.

Timrå saknar vad jag vet Tommy Stenqvist.

timra_200 V.S aik_200

AIK har fått kontakt med lagen ovanför för strecket. Detta efter att laget följde upp sin övertidsseger borta mot Almtuna genom att besegra Oskarshamn med 3-2 på hemmaplan. En match där AIK än en gång hamnade i underläge. Men AIK kvitterade innan den första perioden var slut och tog över allt i den andra perioden och gick fram till en 3-1 ledning inför den sista akten. Där höll AIK undan och Oskarshamn’s 2-3 reducering med mindre än två minuter kvar kom alltså för sent.

AIK har trots sin mindre imponerande inledning börjat hittat sitt spel och har börjat äta sig ikapp lagen ovanför sig. Med 20 poäng på 17 omgångar ligger AIK fortfarande sist i tabellen men nu med endast två poäng till närmsta lag ovanför strecket.
AIK har på lagets fem senaste matcher tagit två raka segrar och vunnit tre av fem.

Bortaspelet för AIK’s del har inte varit strålande. Med endast sju poäng på bortaplan efter åtta försök så är AIK seriens näst sämsta bortalag. Med en statistik på tre segrar, varav två efter övertid/straffar och fem förluster.
AIK vann som sagt sin senaste bortamatch mot Almtuna med 3-2 efter övertid. Det gör att AIK har tagit två segrar på lagets fem senaste bortamatcher.

AIK kommer till spel utan:
29 Gustav Lindvall, utlånad
35 Robin Rahm, fot
56 Dennis Nordström
67 Martin Ahnelöv
69 Johan Sellerstrand, utlånad
77 Jacob Spångberg, utlånad
88 Mathias Franzén
92 Michael Nylander, axel

Ett möte och en bortaseger.
Lagen har tagit sig an varandra en gång den här säsongen. Den matchen spelades på Hovet med AIK som hemmalag. Det resulterade i en 3-2 seger för Timrå som vände ett 2-1 underläge till seger.

AIK tar chansen att lämna jumboplatsen i Hockeyallsvenskan?
Det tror jag. Detta för spelet laget har visat upp den senaste tiden. Det ser dock inte strålande ut bitvis och det finns justeringar att göra men laget sliter som ett lag och spelar som ett lag. AIK har jobbat hårt med försvarsspelet den senaste tiden och det har visat tydligt resultat. Trots att AIK hamnar i underläge ser det helt annat ut. ”Även om vi släpper ett mål så känner laget att man kan göra ett. Det är en helt annan trygghet än anspänningen vi hade i början av säsongen.” tagit från AIK’s hemsida.
Timrå har imponerat och tagit tre raka segrar. Men till frågan, mot vilka lag? Ett relativt formsvagt BIK Karlskoga, 2-1 efter straffar på bortaplan. Ett i regel bortasvagt Karlskrona 5-2 på hemmaplan (undantag början av säsongen) och seger mot Mora i bedrövlig form, 6-4 på bortais.
Jag kommer spela AIK för tre anledningar:
1: AIK ser bättre och bättre ut och laget har hittat så som laget ska spela och det är en helt annan stämning i truppen och inte alls den panik som laget hade när förlusterna kom.
2: Timrå har fyra av fem segrar på lagets fem senaste matcher men mot lag som Timrå har mött i rätt tid, lag med svag form och sämre spel. Timrå har i grunden ett ungt och talangfullt lag och är ett sämre hockeylag än AIK. 
3: Timrå’s hemmaspel har inte imponerat. Det ska tilläggas att AIK’s bortaspel inte heller har varit det bästa men det har sett bättre och bättre ut. Men nu möter Timrå ett helt annat AIK än senast och nu är det Timrå som är stora favoriter att vinna matchen. Är Timrå redo att ta det kommandot och ta sin fjärde raka seger? Jag tror inte det!

Mitt huvudspel blir AIK som segrare inklusive övertid och straffar till HELA 2,45 hos Unibet! AIK är ett bättre lag än Timrå och med lagets spel den senaste tiden så tvekar jag inte.  AIK har vunnit trots att laget inte alltid spelat sitt bästa spel. Nu har AIK två raka och har en gyllene chans att ta tredje raka segern! AIK som vid seger kan lämna jumboplatsen är bara det en rejäl morot för bortalaget. Samt att Timrå står under två gånger degen är för mig ett frågetecken och oddset på AIK måste testas när laget jagar tredje raka segern.
Mina spel blir:
Raka tvåan till 3,35 hos Unibet 1/5 units
Money line AIK 2,45 hos Unibet 3/5 units