Fortsätter på den inslagna vägen med UFC Fight Night 68 i New Orleans där man, sedan en tid tillbaka när Daniel Cormier utgick för att ta sig an en annan match, har en annan main event än det som först planerades. Sist ut i den här galan är Tim Boetsch och veteranen Dan Henderson i något som kan bli en sevärd tillställning, i alla fall om man ser till vilka tunga slag som kan delas ut. Över dessa slagdueller vill jag dock tro att favoriten kan stå sig mot en haka som inte ser fullt så lika hållbar ut nuförtiden.

  • Match: Tim Boetsch – Dan Henderson
  • Spel: Boetsch att vinna på avslut
  • Odds: 1,83 @ Bet365
  • Units: 3/5
  • Spelstopp: 05.30 7/6

Ett möte mellan två så kallade power wrestlers där kraften lär tala före tekniken i slagduellerna. Över 5 ronder, vilket är brukligt för ett main event, vill jag se en viss risk till att det här kan bli ett episkt krig i 25 minuter. Samtidigt vill jag i första hand lyfta fram ett annat mer troligt scenario där legendaren och veteranen Dan Henderson, som fyller 45 senare under sommaren, inte längre har det som krävs för att kunna absorbera de tyngre slagen.

Dan Henderson (30-13), med en rad titlar i olika organisationer, var länge oerhört tuff och svår att nöta ner. Nu har han dock, sedan 2013, förlorat 5 av sina 6 senaste matcher där man kan notera att han har blivit avslutad under sina 3 senaste nederlag och däremellan var han extremt illa ute mot Shogun innan han lyckades vända med sin patenterade höger, ett paradslag som i princip är det enda vapnet han har i nuläget. Senast mot Mousasi här i Stockholm såg han återigen oerhört trög och långsam där han föll relativt enkelt på ett slag som han hade tagit för några år sedan.

Jag är inte förvånad över att Tim Boetsch (18-8) lyckades hålla jämna steg med Thales Leites innan motståndarens enorma övertag på mattan fällde avgörandet. The Barbarian är utan tvekan en del av mellanviktens nedre skikt där han aldrig hade kunnat hävda sig mot de större namnen, men han är oerhört tuff och slår relativt hårt, vilket har bidragit till ett par häftiga upphämtningar där tidiga underlägen har vunnits och avslutats.


Tim Boetsch har ett inte alltför smickrande 9-7 i UFC, men det här ska han kunna vinna och jag vill se honom som en någorlunda tydlig favorit. Han är svår att slå ut och en avgörande faktor kan ligga i att han ska vara bättre på att kunna absorbera något av de tyngre slagen mellan de båda kombattanterna. Det är även relativt sällan som Boetsch har haft en fördel av att vara mer atletisk och aningen kvickare än sin motståndare, och jag tycker att han borde kunna utnyttja det mot en ”Hendo” som ser ut att vara slut – av att döma efter hans senaste prestationer. Anser att favoriten ska ha bättre möjligheter till att kunna slå ut det här motståndet. Tim Boetsch att stå som segrare via knockout, teknisk knockout, diskvalificering eller submission spelas med medel.

/Puyol