Ytterligare ett spel från nattens UFC 155 där jag väljer att testa ytterligare en vinnare. Det här är från en av hela tre mellanviktsfighter på main card, nu med fokus på Tim Boetsch (16-4) och Constantinos Philippou (11-2-0-(1)). Experterna har svårt att välja segrare och vissa spelbolag har svårigheter med att välja favorit. Just dessa siffror tycker jag dock sticker ut mer än förväntat och spelas därefter.

  • Sport: Kampsport/MMA
  • Liga: UFC
  • Match: Tim Boetsch – Costa Philippou
  • Spel: Costa Philippou
  • Odds: 2,07 @ Betsafe
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 04.00

Båda kombattanterna kliver in med bra resultat bakom sig då både amerikanen och cyprioten kommer med 4 raka vinster i bagaget där en ny seger här, för någon av slagskämparna, innebär ett fint kliv uppåt i divisionen. Till en början var det tänkt att Boetsch skulle slåss (och bli besegrad av) mot Chris Weidman men den senare tvingades ställa in pga skada, varpå Philippou klev in och tog hans plats.

En sån där klassisk match-up mellan brottaren och boxaren, där Tim Boetsch har sin bakgrund i det förstnämnda, medan Costa Philippou från det senare. Boetsch är en stor och stark mellanviktare sedan han klev ner en klass och vinsterna har, om än inte direkt varit förstklassiga, kommit mot meriterat motstånd. Han har även hyfsade nävar även om han lär föredra att inte hålla det här stående. Philippou är nämligen snäppet vassare i det området, med duglig power och mycket teknik. Han har stundtals visat prov på smarta och snabba rörelser samt stabil ”counter wrestling”, vilket kommer behövas i den här fighten.

Jag kan inte låta bli att tycka att framförallt ”The Barbarian” (Boetsch) känns något medioker, trots sin tuffhet och trots framgångarna på slutet. Först blev han dominerad av en inte alltför stark Yushin Okami innan han lyckades vända via en lyckoträff i matchens slutskede. Därefter hade han flyt när han ”slog” en väldigt passiv och extremt stillastående (skadad) Hector Lombard via ett delat domslut.

Philippou har sett säker och stabil ut de gångerna jag har följt honom på slutet. Han har ett bra team bakom sig och fortsätter att slipa på detaljerna. Stående så ska hans boxning vara vassare och vägvinnande, och med en takedown-defence på över 85 procent i den här organisationen så känns det här lovande om han lyckas hålla de siffrorna uppe.


Oddsen varierar sig något bland spelbolagen och alla är faktiskt inte överens om vem som ska stå som favorit. De flesta ligger ungefär på 50/50 men Betsafe sticker ut och det med alldeles för mycket i min mening. Till strax över 2 ggr anser jag att cyprioten är värd en slant. Philippou spelas som segrare.

/Puyol