Idag är det möte mellan två av seriens klart bästa lag. Jag håller dock det ena laget som det bättre laget och man bör vinna denna match. Dessutom måste man passa på när oddset ändå för en gångs skull är helt okej.

  • Match: Tierp – Hudiksvall
  • Serie: Division 1C
  • Speltips: Hudiksvall
  • Odds: 1.80 @ Nordicbet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20/11, 19.00

Tierp har gått klart över förväntan denna säsong och man ligger just nu på den sista platsen till allettan. Det är viktiga matcher som återstår för Tierp och man behöver alla poäng man kan få. Hemmalaget fick senast tillbaka Tobias Berlin efter skada. Han tillsammans med sin bror Tomas Berlin är två av lagets viktigaste spelare. De har mer eller mindre spelat hela sin karriär tillsammans i Tierp och har ett stort hjärta för klubben. Den här säsongen har dem inte haft det lika lätt. Tomas är omskolad till back, men har gjort det bra, och Tobias brukar allt som oftast tillhöra en annan kedja och är dessutom forward. Förut var de två av seriens vassaste forwards när de var inne på isen tillsammans. Nu ska sägas att Tierp bygger mycket runt en stabil defensiv och att det finns fler spelare än dessa två som också kan kliva fram. Mitt spel bygger inte på att Tierp är ett dåligt lag för det är dom inte, men Hudiksvall är så mycket bättre på pappret och ska normalt sett vinna detta. Trots det att Tierp vunnit båda säsongens möten hittills, men det bör bara trigga igång bortalaget ännu mer. Tierp saknar förstemålvakten Viktor Östlund, Simon Broström och Johan Wallin.

M_Nilsson_Lindl-ven

Hudiksvall är riktigt starka för tillfället. Man har bara förlorat två matcher under ordinarie tid och två stycken påövertid denna säsong. En förlust i vardera spelform har faktiskt kommit mot just Tierp. Under dessa förluster var man dock det klart bättre laget i båda matcherna enligt rapporter och tror inte att någon hade tyckt att sex poäng till Hudik i hade varit orättvist. Nu söker man givetvis revansch och formen för tillfället är bra mycket bättre nu än vad den varit under hela säsongen. Sedan förlusten med 1-0 mot Tierp så har laget tagit åtta raka segrar som man i alla matcher dessutom vunnit med minst två måls marginal. Styrkan finns i truppen och på pappret är man seriens bästa lag. Hudik var också min vinnare innan säsongen tillsammans med Åkers. Båda dessa har dragit ifrån i toppen och visat att det är de som kommer kämpa om seriesegern, även om Åkers har tappat lite på slutet pågrund av skador och en del förändringar i truppen. Nej, det är inte ofta vi får 1.80 på Hudik och då måste vi hugga.


Tierp är bra, men Hudik är klassen bättre en normal dag. Hudiksvall har tre grymma femmor som förmodligen skulle kunna vara en topline i vilket lag som helst från C-serien, förutom Åkers. Jag spelar Hudiksvall att vinna under ordinarie tid till oddset 1.80. Spelet blir med en medelinsats på 5 units och ni hittar det hos Nordicbet.

Twitter @spelaspelse och @HedenskogH 

Lycka till!

/Heden