En fredag och vi har återigen massvis med hockey på schemat. Allettan-jagande Tierp tar emot Borlänge som just nu har en ganska tuff period bakom sig. Reser man sig och går tillbaka på vinnarspåret igen eller tar Tierp cahsnen att hänga på lagen i toppen?

  • Match: Tierp – Borlänge
  • Serie: Division 1C
  • Speltips: Tierp
  • Odds: 1.80 @ Ladbrokes
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 23/11, 19.00

Tierp har en fin formkurva och har vunnit 5 av de 6 senaste matcherna där bland annat tre topplag har besgrats, Falu 2-6, Lindlöven 7-0 och senast Enköping borta med 1-2. Den enda förlusten på de 6 matcherna kom borta emot serieettan Hudiksvall. Ett resultat som inte alls speglade matchbilden då Tierp varit det klart bättre laget. Det tyder på att man trots allt har ett ganska bra lag. Man ligger 6 poäng bakom en allettan-plats och den är definitivt inte omöjlig att nå, men då är vinst mot ett avsågat Borlänge ett måste. Tvillingbröderma Tobias och Tomas Berlin är klubbens hjärta. De har mer eller mindre spelat i Tierp hela sitt liv och tillsammans har de varit Tierps nyckelspelare i många år. Tobias har gjort 418 poäng på 329 matcher och brorsan Tomas har gjort 433 poäng på 335 matcher. Tobias har varit skadad ett par matcher under säsongen vilket förklarar att det kanske tog ett tag för Tierp att komma igång. Idag ställer man upp med fullt manskap förutom en kille som varit skadad under en längre tid.

Borlänge går jag emot idag igen. Reken går inte ut på att Tierp är ett gudomligt bra lag, för det är dom inte, utan att Borlänge bara är kassa. Borlänge hade inför förra matchen mot Falu fyra raka förluster och på dessa matcher släppt in 25 (!!!) mål. Allt detta efter att Mikael Simons lämnat laget. I matchen mot Falu hoppades man vända trenden, men icke, det blev ytterliggare 8 i baken och en förlust med 3-8. Ytterliggare en av lagets bästa spelare lämnade sedan laget för en vecka sen, Niklas Sjölund begav sig till Norge. Dessutom i derbyt senast tvingades också målvakten Rickard Nilsson och Tobias Holm kliva av i första perioden efter att ha blivit sjuka. Kan det vara någonting som härjar i laget? Influensan kanske. Om dessa spelar är oklart, men i vilket fall så lär de inte vara på topp. Tror prio ett för Borlänge i det här läget är att låta spelarna vila ifall de behöver och inte chansa med nånting, för till allettan når man ändå inte och lär redan ha gett upp då man är tolv poäng ifrån den platsen. Spelar ingen som helst roll att Borlänge är ett ganska bra bortalag för det var i början av säsongen. Nu är man ett annat lag.

Tierp i toppform och varvar toppinsats på toppinsats och mot ett Borlänge som släppt in 33 mål på de 5 senaste så ska man bara plocka 3 pinnar idag. Det vinner man garanterat inga matcher på och förmodligen får man åka tomhänta hem till Borlänge också. Det enda man kan se framemot är mackstoppet efter matchen.. 8 units på Tierp hos Ladbrokes.

Följ mig på twitter @HedenskogH och oss @spelaspelse

Lycka till!

/Heden