Äntligen är final-four igång och de fyra bästa lagen ute i världen samlas för att spela. Först ut i en semifinal är Tyska Kiel och Ungerska Veszprem. Kiel som tack vare hemmaplan slog ut Szeged i en svettig kvartsfinal, möter nu Veszprem som imponerat och enkelt kunde avfärda PSG. Final four spelas i Köln och det är endast ett möte som avgör lagens öde. När jag sedan kikade på spelbolagens oddsfördelning, blev jag förvånad och hittar ett solklart spel som måste liras. Häng med!

  • Match: THW Kiel – MHB Veszprem
  • Spel: THW Veszprem rak vinst
  • Odds: 2,90 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 15.15

Börjar vi med spelbolagens favoriter, Kiel, så har man hittills visat på en riktigt bra handboll och placerar sig nu i final-four välförtjänt. I kvartfinalen mötte man som sagt Szeged vilket inte blev en enkel resa som man förväntat sig. På bortaplan fick man stryk med 31-29, för att sedan på hemmaplan rätta till alltet och vinna med 31-23. I Bundesliga leder man med bara två omgångar kvar och man kommer förmodligen ta hem pokalen där efter att ha gjort ett mini ryck tack vare sina tre raka segrar mot Göppingen, Gummersbach och Minden. Idag ställs man, enligt mig, mot det tuffaste motståndet hittills i år och för att man ska kunna ta sig vidare till en efterlängtad final krävs mycket bättre insatser än på sistone. Billiga möten följt av en halvt bra insats mot Szeged räcker inte och jag anser att man är för stora favoriter!

Ser vi till Veszprems situation så kan man konstatera att den helt klart är bättre. Man är inne i en slutspelsfinal i den ungerska liga handbollen och har haft en hel del tid att fokusera sig på denna oerhört viktiga match. I slutspelets semifinal mötte man just precis Szeged som Kiel slog ut i Champions League, och hade det mycket lättare när man vann med 29-23 samt 29-31. Det visar bara på vilken klass man erhåller och med tanke på den form man har för tillfället, förvånar det mig inte om man slår sig vidare till en Champions League final.

Så vad blir mitt lir? Kiel är storfavoriter medan Veszprem anses vara storskrällar. Enligt mig bör det vara en jämlik oddsfördelning och jag måste bara plocka raka tvåan då linan är så pass hög. Insatsen får ligga på medel!