Första omgången av inomhus turneringen i Marseille och Dominic Thiem ställs emot en väldigt tuff motståndare vid namn Joao Sousa.

  • Matchen : Thiem – Sousa 
  • Liga : ATP Marseille
  • Speltips : Sousa att vinna matchen
  • Odds : 2.15 @ Expekt
  • Units : 5/10
  • Spelstopp : Prel 10.00

 

Dominic Thiem ifrån Österrike är en spelare som kan bli någonting i framtiden om han lyckas med två saker, bli stabil på sin backhand och sedan att han gör alldeles för mycket misstag under delar av matcherna och det kan ge honom problem i denna matchen. Thiem är en spännande spelare, han är väldigt snabb och har en bra forehand men han blir väldigt slarvig under matcherna och misstagen kan börja hagla. Thiem har inte öppnat året bra, en vinst har han och det var emot Gulbis som inte kan spela tennis just nu.

Joao Sousa ifrån Portugal gjorde sitt genombrott för två år sedan på ATP touren då han visade upp annat än bara grus kvaliteér. Joao är en otroligt bra inomhus spelare, han har slagit Kamke och Kohlschreiber hittills och sedan tagit set av Janowicz i Montpellier och nu Simon i Rotterdam förra veckan (som slog ut Murray enkelt i två set). Sousa har en helt okej serve men han styrka är hans grundspel, han är väldigt duktig på att spela hörn till hörn och tvinga motståndarna att springa och det kommer tvinga Thiem till misstag speciellt på sin backhand.

Sousa är en väldigt duktig inomhus spelare och han har öppnat året bra inomhus och jag anser att han ska vara närmare favorit än han är här.

Lycka till!

/Lidde