Här ställs två bra vänner och tränings partners emot varandra och då brukar det sluta med jämna matcher pga att dom vet hur den andra spelar och då brukar det innebära sevärda matcher.

  • Matchen : Thiem – Gulbis
  • Liga : US Open
  • Speltips : Över 3.5 sets
  • Odds : 1.80 @ bet365
  • Units : 3/5
  • Spelstopp : 19.00

Dominic Thiem ifrån Österrike född 1993 har en väldigt ljus framtid, han har haft ett relativt ojämnt år och inte presterat som han ska men nu så har hans spel börjat komma igång till årets sista Grandslam och jag kan verkligen inte se hur han ska bli överkörd i denna matchen. Dominic har en bra första serve som han får gratis poäng på och sedan har han ett grundspel som han spelar aggressivt och offensivt på, hans en handsbackhand kan det komma misstag ifrån men den är annars bra men hans forehand är hans största vapen och det kommer visa sig ikväll. Han körde över Lacko i första omgången och visade att han  har hittat form till US Open och jag kan inte tänka mig att han går set lös så som han spelade.

Ernests Gulbis ifrån Lettland är nog tourens bad boy, han kan komma med uttalanden som att damerna inte ska tjäna lika mycket pengar som herrarna då dom inte bjuder på lika mycket underhållning sen så gillar han också att förstöra rackets. Gulbis är en enorm talang men det är först förra året han bestämde sig för att visa omvärlden hur bra han är, han har blivit seriösare med sitt tennis spelande nu efter att han såg på rankning listan hur många dåliga spelare som var före han och då fick han nog. Nu ligger Gulbis på en 12 plats i världen och han kan komma top 10 innan året är slut om han gör en bra turnering här. Gulbis besitter en enorm första serve som han får mycket gratis poäng på sedan besitter han ett grundspel som är riktigt bra med sin offensiva forehand och sin backhand. Däremot så sviktar Gulbis för mycket i matcherna för att vara allt för stabil och det är där Thiem har sin chans.

Att dessa två herrar är tränings partners gör spelet mycket bättre, dom kan varandras svagheter och varandras styrkor och det kommer visa sig på banan idag. Gulbis vinner i 4 set.

Lycka till!

Följ mig på Twitter @Liddess för att jobba in spelen!