Ytterligare en UFC-gala närmar sig, den här gången en något mindre tillställning i Florida i något som får ses som ett aningen mediokert program utanför huvudmatchen mellan Lyoto Machida och Yoel Romero. Vi inleder dock med spel i en annan mellanviktsmatch där Thiago Santos och Steve Bosse drabbar samman i något som kan leda till fyrverkerier. Jag har min favorit i det här mötet där jag anser att priset är förhållandevis bra.

  • Match: Thiago Santos – Steve Bosse
  • Spel: Santos
  • Odds: 1,53 @ Nordicbet
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 04.30 28/6

Jag är nog relativt klar med att Steve Bosse (10-1), som spelade ishockey (mindre förvånande att han hade en roll som en sk ”enforcer”) för ett antal år sedan innan han skiftade sport, kan slå ut även det här motståndet och det väldigt tidigt. Kanadensaren sitter inne på en hel del power i sina nävar, men är väldigt begränsad i sitt game i övrigt. Stora frågetecken kring hur han står sig över en längre fight, där en klar majoritet av hans tidigare matcher mot högst medelmåttigt motstånd inte har gått förbi den inledande ronden, där man även kan notera att det här blir hans andra match från 2012 och framåt.

Vi vet desto mer om Thiago Santos (10-3) som har matchats desto mer frekvent där en imponerande insats efter årsskiftet snyggade till hans siffror i UFC till 2-2. Noterbart att de båda förlusterna har kommit till mot Uriah Hall (på poäng) samt Cezar Ferreira, vilket är skapliga kort i den här divisionen. Även brassen, som är en relativt stor mellanviktare, föredrar att stå där han måste ses som en mer teknisk striker som kan variera sina attacker desto bättre, främst via sina sparkar.


När en nu UFC-debuterande Bosse, som inte har tävlat på 2 år, skulle hoppa in mot Fabio Maldonado (matchen ströks senare) så var han en underdog till över 4 ggr. Maldonado är, likt Bosse, väldigt begränsad vilket jag inte tycker att det här motståndet är där jag likväl hade kunnat se honom som en större favorit. Kanadensarens punching power kan bli vägvinnande, men över en majoritet av möten ser jag Santos som vinnare. Thiago Santos att stå som segrare spelas strax över medel.

/Puyol