Efter en oerhört lyckad UFC 187, både rent spelmässigt och sett till den fantastiska kvaliteten som bevittnades, rör vi oss nu till Brasilien och Goiania för en betydligt mindre tillställning där vi nog får acceptera att antalet topprankade utövare är avsevärt mycket mindre nu – men likväl har vi en spännande återkomst framför oss. Carlos Condit får gå en bortamatch i sitt första framträdande sedan fjolåret där jag menar på att uppgiften i Thiago Alves får ses som fullt överkomlig. Även med ringrost så vill jag tro att favoriten ska ha väldigt goda möjligheter till att inte bara vinna men även avsluta bataljen.

  • Match: Thiago Alves – Carlos Condit
  • Spel: Condit att vinna på avslut
  • Odds: 2,10 @ Unibet
  • Units: 3,5/10
  • Spelstopp: 06.30 31/5

Det här blir Carlos Condits (29-8) första framträdande på 14 månader där divisionen har hunnit ändra skepnad sedan vi såg honom sist där han var en av de absolut främsta pjäserna i welterviktsklassen innan han drog på sig en knäskada under mötet med Tyron Woodley. ”The Natural Born Killer” har ett antal meriterande segrar och prestationer under sin tid i UFC även om han har en bit kvar att gå om han ska kunna komma tillbaka till en ny titelmatch. Condit är oerhört tekniskt begåvad både i sin striking och grappling, där han är väldigt aktiv från rygg, där han även har en fantastisk förmåga till att bibehålla en jämn nivå över flera ronder i streck – där han ska ha en stor fördel av att det här mötet går i 5 ronder i form av att det är ett main event.

Noterbart att Thiago Alves (21-9) gick en titelmatch mot Georges St Pierre nästan 3,5 år innan Condit, vilket säger en del om hur pass länge brassen har varit ett namn på den stora scenen. Samtidigt så har han, till skillnad från motståndets frånvaro, hämmats enormt av stora skadebekymmer där det här blir hans fjärde match under lika många kalenderår. Alves, som i första hand är en fin striker med en härlig sparkteknik, såg någorlunda seg och direkt svag ut kort efter årsskiftet där han blev utklassad av Jordan Mein, som i likhet med Condit också är en teknisk och träffsäker striker, i en rond. Brassen lyckades dock utnyttja ett märkligt misstag som kvällens motståndare inte kommer servera.


Jag tror inte att Alves, sett över hans senaste prestationer, har mer att ge. När Condit väl hittar rytmen så förväntar jag mig att han ska dominera det här mötet, nöta och mala ner brassen där man måste gilla hans möjligheter över 25 minuter med tanke på vilket tempo och volym han kan sätta upp. Noterbart att 93 procent av hans vinster har avslutats, vilket bidrar till att den här spelformen är att föredra på favoriten. Carlos Condit att stå som segrare, oavsett vinnande metod, via ett avslut testas med en insats under medel.

/Puyol