Redan för två veckor sedan var de första tankarna kring nattens gala i Rio de Janerio, Brasilien, uppe på menyn. Väljer nu att testa ytterligare ett drag på huvudkortet men den här gången i mellanviktsklassen. Hemmafightern Thales Leites står för sin återkomst till UFC mot Tom ”Kong” Watson där en spetsegenskap till 4 ggr insatsen gör det här till ett intressant nummer.

  • Sport: Kampsport/MMA
  • Liga: UFC
  • Match: Thales Leites – Tom Watson
  • Spel: Leites via submission
  • Odds: 4,00 @ William Hill
  • Units: 2,5/10
  • Spelstopp: 03.00 4/8

Thales Leites (20 vinster, 4 förluster) är tillbaka på den stora scenen efter att ha stått utanför organisationen i 4 år. En högklassig brasiliansk jiu-jitsu-utövare med ett vasst ground game. Var en gång i tiden titelutmanare mot den fenomenale landsmannen Anderson Silva i en match som förlorades via ett enhälligt domslut.

Tom Watson (16 vinster, 5 förluster) är inte ett fullt så lika beprövat kort där han nu gör sin tredje match i UFC efter att ha varit framgångsrik på lägre nivåer. Engelsmannen har bra tryck i nävarna som sitt främsta vapen, en del av förklaringen ligger i att han inledde sin karriär som boxare.

029_Thales_Leites_and_Tom_Watson_gallery_post_display_image

Troliga scenarion, om den här matchen hålls stående så vinner Watson. Skulle matchen däremot gå till mattan så är Leites segraren i längden. En relativt jämn och klassisk matchning där två olika stilar möts vars utgång är något svår att förutspå, speciellt med tanke på brassens frånvaro på drygt 1,5 år pga knäskador, därmed frågetecken på formen. Hursomhelst så kvarstår det faktum att den främsta egenskapen de båda kombattanterna emellan är grapplingen och jiu-jitsun hos Thales Leites, vilket gör det här till ett spelvärt moment till 4 ggr pengarna.

Tom Watson har gått totalt 5 ronder i UFC, med Brad Tavares och Stanislav Nedkov som motståndare. Han har blivit nedtagen 10 gånger på 18 försök, vilket är ett relativt svagt facit. I jämförelse med dessa herrar är kvällens motstånd ett riktigt ess på mattan som kan hitta ett avslut när han väl hamnar i rätt positioner. Thales Leites, som nu gör sin första match i hemstaden Rio ända sedan sin professionella MMA-debut för snart 10 år sedan, har fiskat in 13 av sina 20 segrar via ett lås (submission). Ytterligare en intressant notis är att den knappa favoriten aldrig har blivit utslagen, något som skulle göra den här spelvarianten än mer intressant om han fick chansen att jobba in den här vinstmetoden under 15 minuter (3 x 5 minuters ronder).


Både Ladbrokes och Unibet har börjat gå nedåt på vinstmetoden där man ligger mellan 2,75-3,0. Thales Leites att vinna via submission testas med en låg insats.

/Puyol