Det är Serie B och Ternana tar emot Virtus Entella på hemmaplan och man får inte lura sig blint på statistiken här. Normalt sett så är Ternana ett stabilt och bra hemmalag vilket man också varit spelmässigt. Man har fått extremt dålig utdelning på sina chanser senaste två hemmamatcherna som då blivit förluster istället. Nu möter man ett Entella som jag håller som ett sämre lag än Ternana. Dags för en vinst på hemmaplan igen mot ett motstånd som man bör ha bra chans mot, eller?

  • Ternana – Virtus Entella
  • Spel: Ternana -0.5 (asian handicap)
  • Odds: 2.12 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Ternana kommer från en vinst borta mot Pescara med 1-2, men man fick lite hjälp när Pescara tog ett rött kort ganska precis efter att dom hade kvitterat till 1-1 och var på gång. Sen kunde det gått hur som helst men Ternana gjorde ett mål i slutet och tog en viktig seger. Nu är det dags för hemmamatch och på hemmaplan är man starka. Sen tycker jag inte att 2 raka förluster är vad man förtjänat på hemmaplan, utan spelmässigt har man varit bra och man förtjänade minst 4 poäng på de 2 senaste hemmamatcherna. Nu möter man ett enklare motstånd och i en sån här match så bör man ta 3 poäng helt klart. Man slipper dessutom fokusera lika mycket på defensiven då Entella inte är något lag som skrämmer direkt.

I Ternana har vi ytterbacken Damiano Zanon avstängd vilket är ett avbräck, annars ser det väl ganska bra ut där flera tidigare skadade spelare börjar komma tillbaka nu och är i träning men man saknar troligen mittfältarna Martin Valijent och Franco Signorelli fortfarande. Inga jätteavbräxk dock, men bredden blir ju mindre. Men jag tror man vill visa fansen på hemmaplan och man kommer gå för vinst här.

ternana    entella

Virtus Entella kommer från ett oavgjort resultat hemma mot Como (2-2). det tycker jag är svagt då Como inte alls imponerat och ligger sist i tabellen. En sådan match ska man bara vinna trots att man heter Virtus Entella och att man gör 2 mål säger inte så mycket då Como är usla defensivt. Men det är också på hemmaplan som man kommer ta sina poäng mestadels, 11 av totalt 14 poäng är tagna på just hemmaplan. 2 mål på 6 matcher på bortaplan är inget som imponerar och nu ska man till Ternana som i sin tur är starka på sin hemmaplan och har mycket att bevisa. Risken är stor att vi kommer få se en ganska bekväm seger för hemmalaget här, normalt sett så ska det ju vara så i alla fall.

Inga avstängningar men man har troligen mittfältarna Nicolo Fazzi och Lorenzo Staiti borta och det är avbräck för ett lag som Entella. Sen har man troligen även reservbacken Luca Zanon borta. Ska vi säga 1-0 till Ternana och då i underkant?

———————————————————————————————————————————————————–

Ternana har varit bra i många hemmamatcher inklusive de senaste 2 där man plötsligt förlorat istället. Resultaten ljuger ganska mycket och jag tror vi får se varför här hemma mot Entella. Normalt sett så är det alltid tufft att komma till Ternana. Och när Entella nu ska försöka så tror jag man kommer få det tufft mot ett taggat Ternana. Sen att man varit rätt kassa på bortaplan är ju en annan aspekt i det hela. Nä det ska ju inte gå en dag som denna. Jag spelar på vinst till Ternana till oddset 2.12. Insatsen är strax över medel. Kämpa!

/ L’orso