Här har vi ett Ternana som brukar göra det bra på hemmaplan, men har även visat att man inte har världens solidaste defensiv. Nu möter man ett Salernitana som gått hyfsat sen man tog in sina nyförvärv i januari. Man har dock några avbräck här på grund av avstängningar och skador, men samtidigt så är man i stort poängbehov. Tror vi kan få se ett Ternana som går framåt mot ett Salernitana som även dom kommer gå framåt när lägena ges. Öppen match att vänta.

  • Ternana – Salernitana
  • Spel: Över 2.0, 2.5 (asian)
  • Odds: 1.99 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Ternana är ett lag som vi vet gör det klart bättre på hemmaplan än bortaplan. Man kommer från en förlust borta mot Livorno med 1-0, men som lika gärna kunde slutat 2-1. Matchen innan dess vann man på hemmaplan mot svårspelade Modena med 2-1. och man släppte in mål där trots 1 man mer på planen, men givetvis så vann man matchen till slut vilket man bara skulle. Men man såg ändå prov på att försvarsspelet inte är hundraprocentigt, vilket man sett i flertalet matcher denna säsong. Mott ett Salernitana som har en offensiv styrka och som behöver poäng lär man få kämpa i defensiven för att hålla tätt. Dock tror jag helt klart att vi kommer få se ett Ternana som kommer gå framåt ganska mycket och man har vassa uruguayaner på topp som kan ställa till oreda för ett desperat Salernitana.

I hemmalaget så stryker vi backen Santacroce som är ny nu i januari, även unge backen Lo Porto kommer inte till spel här. Inga större avbräck egentligen.

ternana     Salernitana

Salernitana behöver en seger nu då man ligger lite pyrt till och laget har börjat svinga ordentligt nu på slutet både framåt och bakåt. Där av anledningen till att det rasslat in mål åt båda hållen. Ser inte varför det skulle bli skillnad här borta mot Ternana heller. Visst att bortaspelet inte varit någon trevlig historia men det är skarpt läge nu och man behöver minst 1 poäng, helst 3 poäng för att klättra borta från nedflyttningsplatsen man är på just nu. Och vi vet att Salernitanas styrka genom säsongen har varit offensiven, samtidigt som svagheten har varit defensiven.

Och i bortalaget så stryker vi avstängda Zito, Empereur och Rossi samt skador på Ronaldo, Schiavi och Odjer. Det är enbart backar och mittfältare jag rabblat upp nu och tror det är mer negativt för defensiven än offensiven om vi säger så. Man har fortfarande bra offensiv där den giftige anfallaren Gabionetta är tillbaka från avstängning och borde vara spelsugen. Senaste mötet lagen emellan slutade 2-1 till Salerntiana, då på hemmaplan. Kan tänka mig att det blir ett liknande resultat fast till Ternana denna gång.

—————————————————————————————————————————————————————-

Ternana är bra på hemmaplan och en seger skulle innebära att man tar steg bort från bottenstriden. Försvarsspelet lär sättas på prov idag dock. Salernitana kommer som ett desperat lag som gärna vill ha 3 poäng här för att klättra bort från nedflyttningsplats. Man har dock många spelare borta här vilket ställer till det i defensiven främst tycker jag. Offensivt är man bra. Jag tror vi får se en öppen match. Jag spelar Över 2.25 till oddset 1.99. Halva insatsen tillbaka vid bara 2 mål. Och jag lägger en insats på strax över medel. Avanti!

/ L’orso