Vi prövar på ett spel i italienska tredjedivisionen som heter Lega Pro Grupp B där hemmastarka Teramo tar emot bortastarka Pontedera. Jag tror det kommer bli en ganska jämn match mellan två ganska bra lag i den här serien. Framförallt så är det två målglada lag såväl framåt som bakåt. Tror det kommer bli massa chanser och jag siktar in mig på ett klart spelvärt målspel.

  • Teramo – Pontedera
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 2.15 @ bet365
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Teramo är väldigt starka på hemmaplan där man gärna öser på framåt bäst det går vilket man gjort med bravur än så länge. Man har även en del tekniska gubbar som kan avgöra på egen hand. Den här matchen vill man absolut vinna då man vill komma bort från kvalträsket där nere som man ju är indragna i på grund av att man fick börja serien med 6 minuspoäng. Egentligen är man alltså ett väldigt stabilt mittenlag. Men samtidigt som offensiven är deras styrka så är defensiven absolut deras svaghet för så som backlinjen spelat den här säsongen är det bara tur att man ”bara” släppt in 23 mål på 16 matcher. Man har haft tur i flera matcher där målvakten det var ramträffar och flera dåliga avslut av motståndarna i kanonlägen.

Men som jag sa, den här matchen vill man vinna och på hemmaplan är man bra så räkna med ett offensivt Teramo som går för segern. Man har dessutom ganska bra spridning på målen i laget vilket såklart beror på att man anfaller med mycket folk när det väl är dags. 4 av de 5 senaste matcherna i ligan har gått över 2.5 mål, den som gick under slutade med 2 mål vilket var den senaste där man förlorade borta mot Spal i en match som borde slutat 5-1. Mittfältet får dock klara sig utan mittfältaren Simone Calvano som lämnade laget nu vid årsskiftet och det är ett litet avbräck.

Teramo     pontedera

Pontedera ligger alltså 9 poäng före Teramo, egentligen 3 om man räknar bort de 6 minuspoäng Teramo började med. Hur som helst så är Pontedera 5 poäng från en kvalplats upp till Serie B och man bör nog vinna den här matcher för att fortsätta press på lagen ovanför. Faktum är att man borde ha en ganska god chans trots att det är bortaplan. För man är faktiskt det nästa bästa bortalaget i ligan, där man faktiskt tagit fler poäng borta än hemma vilket är imponerande såklart. Man har dessutom gjort flest mål på bortaplan i serien. På hemmaplan så spelar man mer tajt och det blir ganska tråkiga matcher, men när man är på resande fot så släpper man loss mer och det brukar bli en hel del målglada matcher, vilket också lett till att man tagit så många poäng man gjort.

Här borta mot Teramo tror jag såklart att det blir ett hawaiiliknande spel också med massor av målchanser. Då Teramo som jag sagt, gärna spelar offensivt och kommer gå framåt. Men som visat prov på extremt hafsigt försvarsspel och är det något lag som borde kunna straffa dom ordentligt på deras hemmaplan så är det Pontedera helt klart. 2 av de 5 senaste har slutat med över 2.5 mål, båda var dessutom bortamatcher. Sen har vi 2 matcher med 2 mål och 1 match med 1 mål.

Man har dessutom fått tillbaka mittfältaren Gregorio Luperini som spelade för laget förra säsongen och gjorde det så pass bra att han fick chansen i Serie B istället. Men som inte lyckats ta plats där och lånas därför ut till Pontedera igen. Han gjorde 5 mål från en ordinarie mittfältsposition förra säsongen så det är ett bra tillskott. Ett avbräck är att långtidsskadade Andrea Calistri fortfarande saknas i backlinjen

——————————————————————————————————————————————————–

Teramo är ett starkt hemmalag som oftast öser på framåt. man behöver 3 poäng här och det lär bli samm visa nu som tidigare. Full fart framåt. Försvarsspelet är dock ett stort jävla frågetecken och det kan gå illa i denna match. Pontedera är näst bästa bortalaget i serien och man borde ha hyfsat bra chans att få till ett bra resultat här. Framförallt så tror jag man kan ta till vara på Teramos dåliga försvarsspel. Men man får se upp med Teramos skickliga offensiva spelare. Underspelet är favorit här vilket jag inte förstår alls. Jag spelar Över 2.5 mål till oddset 2.15. Insatsen blir en bit över medel. AVANTI!

/ L’orso