Tenerife och Zaragoza gör upp om tre poäng på Estadio Heliodoro Rodríguez lite senare i afton. För gästerna handlar det om att försvara sin playoff-plats och för formstarka Tenerife gäller det att skapa ett större avstånd till nedflyttningsstrecket. Ett möte som jag tror vi kan få se många mål i!

  • Match: Tenerife – Zaragoza
  • Spel: över 2 mål (goal line)
  • Odds: 1.90 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Tenerife har inte lyckats särskilt bra under säsongen och placerar sig långt ner på en 17:e plats i dagsläget. Men det är trots allt åtta poäng ner till Racing under strecket och fortsätter laget prestera som man gjort på slutet ska det inte vara några problem att ordna ett nytt kontrakt. Sju raka ligamatcher utan förlust har laget där man varvat vinster med oavgjorda resultat. Målskyttet har varit ett problem under säsongen med endast 29 mål på 31 omgångar. Men på slutet så har det lossnat på den fronten, en vändning som stavas Diego Ifran. Den forne sociedadspelaren är enligt mig för bra för att harva i andraligan, men skador har dykt upp lite titt som tätt och satt käppar i hjulet. 10 mål på 18 matcher i ett lag som Tenerife är väldigt bra. Defensivt är hemmalaget bra och man har bara släppt in nio mål på 16 hemmamatcher. Men Zaragoza är ett av ligans bästa lag offensivt och man kommer testa hemmaförsvaret idag.

Hos hemmalaget stryker vi Iker Guarrotxena (10/1), Quique Rivero (4/1) och Igor Arnáez (2/0). Inga större avbräck!

tenerife_180x180zaragoza_200x200

Zaragoza placerar sig på en 6:e plats i nuläget vilket innebär att laget spelar playoff om man behåller den placeringen. Som jag redan nämnt så har Zaragoza en av de vassaste anfallen i ligan med Borja Baston i spetsen. 48 mål framåt på 31 matcher är en siffra som endast Las Palmas (52 mål) kan slå just nu.  Baston, som är på lån från Atletico, är en riktigt bra spelare som toppar skytteligan just nu med fina 20 mål. Han var avstängd i senaste kryssmatchen mot Alcorcon (1-1) och kommer givetvis vara rejält spelsugen här. Men kikar vi på försvaret hos Zaragoza så är inte det mycket att hänga i julgranen. Med tanke på tabellplaceringen man har så är det en väldigt hög siffra med 43 insläppta. Det brukar svänga rejält när laget spelar och det är väl priset man får betala för en stark offensiv.

Skadeläget har ljusnat hos Zaragoza som nu bara saknar Eldin (21/7), Javi Álamo (16/2) och målvakt Bounou (7/0).


Ett Tenerife som fått igång målskyttet och har tre raka hemmasegrar kommer bli farliga. Zaragoza har inget större försvarsspel och där kan Diego Ifran verkligen trivas idag. Men Zaragoza har ett mycket kapabelt anfallsspel och med en spelsugen Borja Baston tillbaka så skulle jag inte alls räkna bort gästerna. Tror på många mål här och sätter en högre insats på över 2 (goal line) med pengarna tillbaka på exakt två mål.

/e@sy