Fortsatt fin form i segundan då Real Madrid B grejade två mål i gårdagens match mot Murcia. Dagens matcher från den spanska andraligan bjuder bland annat på Tenerife – Gijon, där bortalaget saknar ett par spelare från förra helgens skandalmatch.

  •  Match: Tenerife – Gijon
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 2,40 @ betsson
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Tenerife är nykomlingar i segundan och placerar sig på en 16:e plats i dagsläget, endast tre poäng till godo på Girona under nedflyttningsstrecket. Men segundan är otroligt jämn den här säsongen och Tenerife har bara fyra poäng upp till en playoff-plats, så än är det ingen fara på taket. Men man måste börja prestera på bortagräs om man ska klättra i tabellen, på resande fot har man nämligen bara vunnit två av tio matcher inledningsvis på säsongen. Men hemma på ön är man otroligt starka och har vunnit fyra av de fem senaste matcherna. Enda plumpen kom mot Sabadell (0-3) senast på hemmagräs, men det är inget man ska skämmas över då Sabadell är ett av ligans formstarkaste lag just nu. I dessa fyra matcher man vunnit på hemmagräs den senaste tiden så har man gjort minst två mål i samtliga matcher, så målformen är det inget större fel på. Idag ställs man dessutom mot ett av ligans sämsta försvar, så då tycker jag att man ska ha goda chanser till två mål.

Inga större bekymmer hos hemmalaget som kan mönstra starkaste elvan.

tenerife

Sporting Gijón placerar sig som tvåa i segundan med endast Deportivo La Coruna ovanför sig. Det som tagit laget upp till den positionen är till stora delar det fina anfallsspelet man visat inledningsvis på säsongen. Man har utan tvekan ligans bästa anfallspar i Scepovic (15mål) och Lekic (7mål) som vet hur man sätter en boll i nät. Därför kan jag även tycka att över 2,5 mål i den här matchen är ett vettigt spel, trots att jag går på en annan linje. Försvarsmässigt håller inte Gijon samma nivå som anfallsmässigt och även fast man ligger tvåa i ligan så har man släppt in hela 28 mål, det är ungefär samma siffra som bottenlagen släppt in. Förra omgången var man iblandad i en riktig skandalmatch mot Zaragoza som slutade med tre röda kort och en förlust med 2-3. Tyvärr för Gijons del så fick man samtliga röda kort och det innebär att man har ett par jobbiga avstängningar idag.

Mittback Ivan Hernandez och defensiva mittfältare Nacho Cases är avstängda här, något som knappast stärker en redan svag defensiv. Även högerback Luis Hernandez ska vara avstängd, men får spela efter en överklagan. Inga nya problem i övrigt.


Jag tycker som sagt att över 2,5 mål i den här matchen kan vara ett vettigt spel också, för Gijon har trots allt ligans bästa anfall. Men jag inriktar mig på det dåliga försvarsspelet hos gästerna och lägger därför en insats strax under medel på Tenerife över 1,5 mål.

Testar även 1/10 units på Tenerife över 2,5 mål – 5,50 @ bet365.

/e@sy