Kanariskt derby i afton då Las Palmas tar båten över till Teneriffa för att försöka få med sig tre poäng hem till den egna ön. Men jag tror man får det tufft utan en av sina bättre spelare, dessutom så har Tenerife laddat ordentligt inför det här mötet!

  • Match: Tenerife – Las Palmas
  • Spel: Tenerife
  • Odds: 2,25 @ nordicbet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Tenerife har ett gäng säsonger i högstaligan bakom sig, där vi faktiskt även haft en svensk i form av Bengt Andersson 96/98. Men till den här säsongen är man nykomlingar i segundan och för tillfället så ligger man på en 17:e plats. Långt ner i tabellen alltså men som jag nämnt flera gånger tidigare så är det otroligt jämnt i den spanska andraligan, man har bara tre poäng upp till plats åtta. Så det är ingen fara på taket ännu och dessutom så har man en väldigt fin form för dagen. Man är obesegrade i sina sju senaste matcher där man plockat fyra segrar och tre oavgjorda resultat. Hemma på Heliodoro Rodríguez har man plockat tre raka vinster där man bland annat spelade ut formtoppade Deportivo i en 2-0 vinst. Senaste omgång fick man 2-2 på bortagräs mot Girona, detta i en match där man vilade flertalet startspelare för att inget skulle hända inför derbyt. Så räkna med ett heltaggat hemmalag här som gärna vill slå det lite mer stjärnspäckade Las Palmas på nosen.

Inga större problem hos hemmalaget som kan ställa en stark startelva på planen.

tenerifelaspalmas1

Las Palmas har precis som kvällens motståndare ett helt gäng av säsonger i la liga bakom sig, men nu är det lite över 10 år sedan man var upp i finrummet. Till den här säsongen har man dock ett uttalat mål att ta sig upp igen, det märks inte minst på alla värvningar man gjort. Apono, Masoud, Valeron och Aranda är spelare som har stor erfarenhet från högstaligan och håller givetvis en bra klass i segundan. Men nu är Apono avstängd i sex matcher efter mindre smickrande ord till en domare, dessutom är det frågetecken för Masoud i dagens match då han egentligen är avstängd efter fem gula kort. Men han följer med över till Teneriffa i hopp om att förbundet ska häva hans senaste gula kort så han får spela, i skrivande stund så är det oklart hur det blir med den saken. Apono är ett hårt avbräck och skulle dessutom Masoud missa matchen så är det ännu ett tungt slag för gästerna. Las Palmas kommer även från en förlust i senaste ligamatchen då man gick på en mina mot ett vingklippt Zaragoza (0-1) på hemmagräs.

I bortalaget stryker vi idag anfallare Tana, även ett stort frågetecken för kapten David Garcia som ser ut att missa.


Det kommer smälla i den här matchen och känslan är att Tenerife har lite mer hjärta i truppen än ett Las Palmas som värvat in stjärnor. Hemmalaget har dessutom fin form och mot ett Las Palmas med en del avbräck så tror jag att man kämpar till sig en seger. Insatsen blir strax under medel på den raka ettan!

Hittar ni spel på ett rött kort i matchen så får ni gärna hojta till, känns helt klart värt ett par units.

/e@sy